Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
„Harissa“ pasta – iš Šiaurės Afrikos kilęs aštrus padažas, gaminamas iš skrudintų raudonųjų čili pipirų, alyvuogių aliejaus ir įvairių prieskonių.
Ingredientai:
330 g vyšninių pomidorų, perpjautų pusiau
1 ½ šaukšto alyvuogių aliejaus
Druskos, juodųjų pipirų ir itališkų prieskonių (pagal skonį)
1 vidutinio dydžio svogūnas, susmulkintas
4 skiltelės česnako, susmulkintos
2 šaukštai „Harissa“ pastos
½ arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos
½ arbatinio šaukštelio malto kumino
½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
2–3 šaukštai maistinių mielių (nebūtina)
1 skardinė (400g) avinžirnių (nupilkite skystį iš skardinės)
1 puodelis (240 ml) konservuoto kokosų pieno
60 g špinatų arba lapinio kopūsto KALE
Gaminimas:
1. Vyšninius pomidorus paskleiskite ant kepimo skardos arba kepimo indo, apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus, pabarstykite druska ir itališkais prieskoniais. Gerai išmaišykite ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25–30 minučių.
2. Tuo tarpu nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnaką. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje storu dugnu.
3. Kai įkais, pakepinkite svogūną 3–4 minutes. Tada sudėkite česnaką ir minutę pakepinkite (retkarčiais pamaišydami).
4. Sudėkite orkaitėje apkeptus pomidorus, „Harissa“ pastą, prieskonius ir avinžirnius. Gerai išmaišykite.
5. Patroškinkite 1–2 minutes, tada įmaišykite konservuotą kokosų pieną, užvirinkite ir virkite ant vidutinės-žemos ugnies tol, kol sutirštės.
6. Sudėkite špinatus ir patroškinkite tol, kol jie sušils ir suglebs (apie 2 minutes); retkarčiais pamaišykite.
7. Galiausiai nukelkite nuo ugnies ir patiekite apšlakstę kokosų pienu.
PASTABOS: švelnesniam skoniui naudokite tik vieną šaukštą harisos pastos (arba pakeiskite ją pomidorų pasta). Aštresniam skoniui naudokite daugiau harisos pastos ir (arba) įdėkite čili, kajeno pipirų arba čili dribsnių.
Jei norite pakoreguoti troškinio konsistenciją: skystesniam avinžirnių troškiniui įpilkite augalinio pieno. Jei norite tirštesnės konsistencijos, troškinkite ilgiau, sutrinkite dalį troškinamų avinžirnių arba įberkite kukurūzų krakmolo mišinio (1/2 šaukšto + vandens).
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: elavegan.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite