Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Tai – gardi orkaitėje kepta lašiša. Galite naudoti bet kokius turimus žalumynus (svogūnų laiškus, krapus, petražoles, kalendrą...).
Rekomenduojame patiekti su graikiškomis salotomis!
Ingredientai:
Ypač tyras alyvuogių aliejus
1 citrina (nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys)
1–2 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
2 arbatiniai šaukšteliai graikiško raudonėlio
3 šaukštai smulkintų šviežių krapų (ir daugiau – patiekimui)
450 g lašišos filė
Druska
Juodieji pipirai
Smulkinti svogūnų laiškai
1 puodelis vyšninių pomidorų
Gaminimas:
1. Įdėkite groteles į patį orkaitės vidurį. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C. Kepimo indą negausiai patepkite aliejumi.
2. Paruoškite graikiško stiliaus padažą: mažame dubenyje sumaišykite citrinos sultis, pusę turimo citrinos žievelės kiekio, česnaką, raudonėlį, krapus ir pakankamą kiekį alyvuogių aliejaus (apie 1/3 puodelio), kurio užtektų gausiai padengti lašišą.
3. Nusausinkite lašišą ir pagardinkite druska bei pipirais iš abiejų pusių. Sudėkite į paruoštą kepimo indą, pabarstykite svogūnų laiškais bei vyšniniais pomidorais. Ant viršaus supilkite paruoštą graikišką padažą.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 8–15 minučių. Tikslus kepimo laikas priklauso ir nuo jūsų naudojamo lašišos gabalėlio dydžio, storio. Pabarstykite likusia citrinos žievele bei krapais ir patiekite.Skanaus!
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite