Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Orkaitėje apkepti rudieji lęšiai

    Orkaitėje apkepti rudieji lęšiai – gardus ir traškus užkandis bei lengvai paruošiamas priedas salotoms arba sriuboms!

    Ingredientai:

    ¾ puodelio (150 g) sausų rudųjų lęšių (arba 1 skardinė (400 g) konservuotų lęšių, subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu)

    1 valgomasis šaukštas aliejaus

    ½ šaukštelio česnako miltelių  

    ½ šaukštelio svogūnų miltelių

    ½ šaukštelio maltos rūkytos paprikos

    ½ šaukštelio druskos

     

    Gaminimas:

    1. Jei naudosite sausus ruduosius lęšius, skaitykite visus žingsnius iš eilės. Jei naudosite konservuotus ruduosius lęšius – pirmus keturis žingsnius praleiskite.

    2. Perplaukite ir perrinkite lęšius – pašalinkite visus nešvarumus.

    3. Užvirinkite puodą vandens (520 ml arba 2 ¼ puodelio vandens) su trupučiu druskos arba daržovių sultinio miltelių.

    4. Suberkite lęšius, sumažinkite ugnį ir virkite neuždengę puodo 20–25 minutes (kol lęšiai suminkštės, bet vis tiek išlaikys savo formą).

    5. Nukoškite skysčio perteklių, o lęšius gerai nusausinkite švariu virtuviniu rankšluosčiu.

    6. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, o kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

    7. Lęšius paskleiskite ant skardos, pridėkite aliejaus bei prieskonių ir išmaišykite taip, kad lęšiai tolygiai pasidengtų.

    8. Vienu sluoksniu paskleiskite lęšius ant kepimo skardos ir kepkite 15 minučių. Tada išmaišykite/apverskite ir grąžinkite į orkaitę 10-15 minučių – kol taps traškūs.

    9. Palikite apkeptus lęšius atvėsti kambario temperatūroje (vėsdami jie tampa traškesni). Skanaus!

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:  elavegan.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite