Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
1 didelis kopūstas
Ypač tyras alyvuogių aliejus
1 ¼ arbatinio šaukštelio druskos
1 arbatinis šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
Padažui:
1 puodelis šviežių petražolių, nupjautais galais
1 puodelis šviežios kalendros, nupjautais galais
2 česnako skiltelės
1 arbatinis šaukštelis maltos kalendros
1/4 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių
1/2 arbatinio šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
1/2 arbatinio šaukštelio malto imbiero
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
1 citrina
1/3 puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
1/4 puodelio graikinių riešutų puselių, susmulkintų
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C . Kepimo skardą išklokite aliuminio folija (aptepkite ją alyvuogių aliejumi) ir atidėkite į šalį.
2. Pašalinkite išorinius kopūsto lapus. Supjaustykite kopūstą 2-3 cm storio griežinėliais (iš viršaus į apačią, per kopūsto centrą). Turėtumėte gauti 6–7 kopūstų „kepsnius“.
3. Kiekvieną kopūsto „kepsnį“ dėkite ant paruoštos kepimo skardos. Aptepkite kiekvieną pusę alyvuogių aliejumi ir gausiai pagardinkite druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
4. Kepkite kopūstų „kepsnius“ 25 minutes. Atsargiai juos apverskite ir pakepinkite dar 10 minučių (kol kopūstas bus tvirtas, bet minkštas).
5. Paruoškite padažą: virtuviniu kombainu sutrinkite petražoles, šviežią kalendrą, česnaką, maltą kalendrą, raudonųjų pipirų dribsnius, maltą papriką, imbierą, druską, citrinos žievelę (vienos pilnos citrinos), citrinos sultis (pusės citrinos) ir ypač tyrą alyvuogių aliejų. Trinkite tol, kol mišinys taps vientisas, tačiau vis tiek turėtumėte matyti tam tikrą jo tekstūrą.
6. Paragaukite ir, jei nieko netrūksta, perpilkite padažą į ąsotėlį. Jei citrinos skonis per stiprus, įberkite žiupsnelį druskos ir 1 papildomą šaukštą alyvuogių aliejaus. Dar kartą viską sutrinkite. Kita vertus, jei citrinos skonio kaip tik per maža – įspauskite dar pusės citrinos sulčių. Jei manote, kad padažas yra per tirštas, įpilkite daugiau alyvuogių aliejaus – po 1 valgomąjį šaukštą tol, kol pasieksite norimą konsistenciją.
7. Nedidelę sausą keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies. Suberkite susmulkintus graikinius riešutus. Skrudinkite 3–5 minutes, retkarčiais pamaišydami tol, kol pasklis aromatas. Atidėkite į šalį.
8. Kai kopūstas bus iškepęs, išimkite „kepsnius“ iš orkaitės ir perkelkite į lėkštę. Ant „kepsnių“ užpilkite paruošto padažo (greičiausiai neprireiks viso turimo kiekio iškart); apibarstykite skrudintais graikiniais riešutais. Skanaus!
Išeiga: 6 porcijos
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite