Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
Morkoms:
4 didelės morkos (perpjauti per pusę vertikaliai, nuimti stiebelius/viršūnėles)
1 šaukštas avokadų aliejaus
Šviežiai malta druska ir pipirai
Salotoms:
150 g gražgarsčių
¾ puodelio džiovintų figų puselių
⅓ puodelio graikinių riešutų puselių ir gabalėlių
⅓ puodelio trupinto ožkų sūrio
1 avokadas, supjaustytas griežinėliais
½ puodelio pakepintų avinžirnių (nebūtina)
Salotų padažui:
¼ puodelio TAHINI (sezamų pasta)
2 šaukštai šviežių citrinos sulčių
1-2 arbatiniai šaukšteliai gryno klevų sirupo
½ arbatinio šaukštelio prancūziškų garstyčių DIJON
¼ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
2-3 šaukštai šilto vandens (praskiedimui)
¼ arbatinio šaukštelio druskos
Šviežiai malti juodieji pipirai
Gaminimas:
1. Vertikaliai supjaustytas morkas sudėkite į didelį dubenį ar lėkštę. Apšlakstykite avokadų aliejumi, tada pagardinkite šviežiai malta druska ir pipirais. Žnyplėmis arba švariomis rankomis padenkite morkas aliejumi.
2. Apkepkite morkas orkaitėje ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. 200 laipsnių temperatūroje kepkite 30 minučių (arba kol suminkštės).
3. Paskrudinkite graikinius riešutus sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Kepinkite tol, kol riešutai apskrus ir pasklis aromatas – užtruks maždaug 5 minutes. Atidėkite į šalį.
4. Paruoškite salotų padažą: dubenyje suplakite TAHINI, citrinos sultis, klevų sirupą, garstyčias, česnako miltelius, vandenį (pilkite po 1 šaukštą tol, kol pasieksite norimą konsistenciją) ir druską bei pipirus. Atidėkite į šalį.
5. Sudėkite gražgarstes į didelę lėkštę (arba didelį dubenį). Tada keliais sluoksniais sudėkite kitus ingredientus: keptas morkas, džiovintas figų puseles, skrudintus graikinius riešutus, ožkos sūrio, avokado griežinėlius ir skrudintus avinžirnius (jei naudojate).
6. Viršų apšlakstykite TAHINI padažu ir pagardinkite šviežiai malta druska bei pipirais. Paskirstykite į dubenėlius ir patiekite.
Išeiga: 6 porcijos
Receptas: ambitiouskitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite