Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
1 didelė saldžioji bulvė, supjaustyta pusės centimetro griežinėliais
1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus
1 mažas svogūnas, supjaustytas
1 kubeliais supjaustyta raudonoji paprika (arba pomidoras)
1 pakelis (150 g) špinatų
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
Šviežiai malti juodieji pipirai
6 dideli kiaušiniai
1/3 puodelio nesaldinto migdolų pieno
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
1/2 puodelio sutrupinto ožkų (arba fetos) sūrio
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. 23 cm pyrago formą ištepkite riebalais. Ant pagrindo išdėliokite plonus apskritus saldžiosios bulvės griežinėlius. Jei reikia, kai kuriuos griežinėlius galite perpjauti per pusę (kad gražiai tilptų šonuose). Saldžiąsias bulves papildomai sutepkite riebalais. Kepkite 20 minučių. Tada išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti 5 minutes. Orkaitę laikykite įkaitintą.
2. Saldžiosioms bulvėms bekepant, paruoškite daržoves: į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūną ir kubeliais supjaustytą pomidorą (arba papriką). Pakepinkite kelias minutes. Tada suberkite špinatus ir pakepinkite dar minutę (arba kol špinatai sušils ir suglebs). Nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.
3. Dubenyje suplakite kiaušinius, migdolų pieną, druską ir pipirus.
4. Ant orkaitėje iškeptos saldžiųjų bulvių plutelės supilkite špinatų mišinį, ant viršaus – kiaušinių mišinį. Tada pabarstykite trupinto ožkos sūrio; papildomai pabarstykite druska ir pipirais.
5. Kepkite 30-45 minutes. Prieš pjaustydami iškepusį pyragą į 6 gabalėlius, palikite jį atvėsti kelias minutes. Galite laikyti šaldytuve 5-7 dienas (uždengtą).
Išeiga: 6 gabalėliai
Receptas: ambitiouskitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite