Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Rekomenduojame patiekti su krekeriais arba skrudintomis prancūziško batono riekelėmis!
Ingredientai:
Keptoms morkoms:
450 g morkų, nuplautų
4 česnako skiltelės, nuluptos
1 šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus
Šviežiai malta druska ir pipirai
Užtepėlei:
⅓ puodelio TAHINI (sezamų pasta)
2 šaukštai citrinos sulčių
½ arbatinio šaukštelio cinamono
½ arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės
¼ arbatinio šaukštelio kumino
¼ arbatinio šaukštelio druskos
Šviežiai malti juodieji pipirai
¼ puodelio skrudintų pistacijų
⅓ puodelio vandens (jei užtepėlė per tiršta, vandens gali prireikti ir daugiau)
Patiekimui:
Šlakelis alyvuogių aliejaus
Šlakelis medaus arba granatų melasos
2 šaukštai trupinto fetos sūrio
2 šaukštai smulkintų skrudintų pistacijų
1 šaukštas smulkintų šviežių petražolių
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Morkas supjaustykite kelių centimetrų dydžio gabalėliais.
2. Morkas ir česnako skilteles sudėkite ant kepimo skardos. Apšlakstykite 1 šaukštu alyvuogių aliejaus; pagardinkite druska bei pipirais. Išmaišykite rankomis, tada kepkite 30 minučių (arba tol, kol morkos suminkštės, o kraštai taps auksinės spalvos).
3. Į virtuvinį kombainą sudėkite pakepintas morkas bei česnaką kartu su TAHINI, citrinos sultimis, cinamonu, ciberžole, kuminu, druska, pipirais, pistacijomis ir vandeniu. Trinkite iki vientisos masės, o procesui įpusėjus mentele nubraukite aplipusius kombaino indo kraštus. Paragaukite ir, jei reikia, papildomai pagardinkite prieskoniais.
4. Perkelkite gautą masę į negilų dubenį. Paviršiuje šaukštu suformuokite negilius įdubimus ir pripildykite juos priedais: šlakeliu alyvuogių aliejaus, trupintu fetos sūriu, smulkintomis pistacijomis, petražolėmis ir šlakeliu medaus.
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: ambitiouskitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite