Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Česnako, sezamų pastos ir morkų užtepėlė

    Rekomenduojame patiekti su krekeriais arba skrudintomis prancūziško batono riekelėmis!

    Ingredientai:

    Keptoms morkoms:

    450 g morkų, nuplautų

    4 česnako skiltelės, nuluptos

    1 šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus

    Šviežiai malta druska ir pipirai

     

    Užtepėlei:

    ⅓ puodelio TAHINI (sezamų pasta)

    2 šaukštai citrinos sulčių

    ½ arbatinio šaukštelio cinamono

    ½ arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės

    ¼ arbatinio šaukštelio kumino

    ¼ arbatinio šaukštelio druskos

    Šviežiai malti juodieji pipirai

    ¼ puodelio skrudintų pistacijų

    ⅓ puodelio vandens (jei užtepėlė per tiršta, vandens gali prireikti ir daugiau)

     

    Patiekimui:

    Šlakelis alyvuogių aliejaus

    Šlakelis medaus arba granatų melasos

    2 šaukštai trupinto fetos sūrio

    2 šaukštai smulkintų skrudintų pistacijų

    1 šaukštas smulkintų šviežių petražolių

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Morkas supjaustykite kelių centimetrų dydžio gabalėliais.

    2. Morkas ir česnako skilteles sudėkite ant kepimo skardos. Apšlakstykite 1 šaukštu alyvuogių aliejaus; pagardinkite druska bei pipirais. Išmaišykite rankomis, tada kepkite 30 minučių (arba tol, kol morkos suminkštės, o kraštai taps auksinės spalvos).

    3. Į virtuvinį kombainą sudėkite pakepintas morkas bei česnaką kartu su TAHINI, citrinos sultimis, cinamonu, ciberžole, kuminu, druska, pipirais, pistacijomis ir vandeniu. Trinkite iki vientisos masės, o procesui įpusėjus mentele nubraukite aplipusius kombaino indo kraštus. Paragaukite ir, jei reikia, papildomai pagardinkite prieskoniais.

    4. Perkelkite gautą masę į negilų dubenį. Paviršiuje šaukštu suformuokite negilius įdubimus ir pripildykite juos priedais: šlakeliu alyvuogių aliejaus, trupintu fetos sūriu, smulkintomis pistacijomis, petražolėmis ir šlakeliu medaus.

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:  ambitiouskitchen.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite