Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Pavasariškos salotos su žalumynais bei citrinų ir bazilikų padažu

    Ingredientai:

    6 puodeliai špinatų

    1/2 raudonojo arba žaliojo kopūsto, susmulkinto

    1 puodelis mikrožalumynų

    3/4 puodelio šaldytų žirnelių, atšildytų

    1 puodelis vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę arba ketvirčiais

    2 agurkai, susmulkinti

    3 ridikėliai, susmulkinti

    1/4 puodelio marinuotų raudonųjų svogūnų ARBA labai plonai supjaustyto „žalio“ raudonojo svogūno

    1/2 puodelio žaliųjų alyvuogių, perpjautų per pusę

    1 vidutiniškai prinokęs avokadas, susmulkintas

    100 g trupinto fetos arba ožkos sūrio

    1/4 puodelio skrudintų ir sūdytų pistacijų

    1/4 puodelio skrudintų saulėgrąžų sėklų

    Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

     

    Salotų padažui:

    1/4 puodelio šviežiai spaustų citrinos sulčių

    1/4 puodelio alyvuogių aliejaus

    1 česnako skiltelė, susmulkinta

    1 arbatinis šaukštelis prancūziškų garstyčių DIJON

    1 arbatinis šaukštelis medaus arba cukraus

    4 baziliko lapeliai, smulkiai supjaustyti

    Šviežiai maltos druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį)

    Gaminimas:

    1. Paruoškite salotų padažą: nedideliame dubenyje suplakite visus aukščiau nurodytus padažo ingredientus (arba galite viską tiesiog sutrinti trintuvu-blenderiu). Paragaukite ir patikrinkite, ar nieko netrūksta. Įberkite druskos, pipirų.

    2. Į didelį dubenį suberkite špinatus ir apšlakstykite pusę turimo padažo kiekio. Atsargiai išmaišykite. Perkelkite salotas į lėkštę (arba palikite dideliame dubenyje). Ant žalumynų išdėliokite visus kitus salotų ingredientus. Pagardinkite druska ir pipirais. Patiekdami salotas šalia padėkite ir salotų padažo, kad svečiai pagal poreikį galėtų juo papildomai apšlakstyti salotas. Skanaus!

    Išeiga: 6 porcijos

    Receptas:  ambitiouskitchen.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite