Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Karšto oro gruzdintuvėje apkeptos saldžiųjų bulvių skiltelės – gardus ir traškus užkandis arba garnyras, derantis prie įvairių pagrindinių patiekalų.
Ingredientai:
2 vidutinio dydžio (460 g) saldžiosios bulvės, supjaustytos skiltelėmis
1 ½ valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus (arba avokadų aliejaus)
1/2 šaukštelio česnako miltelių
1/2 šaukštelio svogūnų miltelių
1/2 šaukštelio maltos paprikos
1/2 šaukštelio druskos (ir daugiau – pagal skonį)
Juodieji pipirai ir čili milteliai (pagal skonį)
Šviežia petražolė (patiekimui)
Gaminimas:
1. Pirmiausia įkaitinkite gruzdintuvę iki 190°C. Tuo tarpu saldžiąsias bulves nuplaukite, nusausinkite ir, jei norite, nulupkite.
2. Tada kiekvieną bulvę perpjaukite išilgai per pusę. Plokščiąja puse padėkite ant pjaustymo lentos ir supjaustykite 2-3 cm skiltelėmis.
3. Papildomas (nebūtinas) žingsnis, jei norite traškesnių bulvių skiltelių: 10-15 minučių pamirkykite skilteles šaltame vandenyje, tada nusausinkite. Pridėkite 1 šaukštą kukurūzų arba bulvių krakmolo (susidarys traški plutelė).
4. Perkelkite skilteles į didelį dubenį, apšlakstykite aliejumi bei prieskoniais ir gerai išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų.
5. Sudėkite skilteles į gruzdintuvės indą vienu sluoksniu, palikdami tarpelius tarp skiltelių. Neperpildykite indo per daug – jei reikia, kartokite keliomis partijomis.
6. Kepkite 15–18 minučių – kol viduje suminkštės, o išorėje šiek tiek apskrus (įpusėjus nurodytam laikui – apverskite). Rekomenduojame patiekti su padažu (pavyzdžiui, SRIRACHA, BBQ, TZATZIKI, gvakamolės ar kt.). Skanaus!
Išeiga: 2 porcijos
Receptas: elavegan.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite