Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Migdolų miltų keksiukai (be gliuteno)

    Šie migdolų miltų keksiukai – sveikuoliškas užkandis ar desertas.

    Be gliuteno, be kiaušinių, be pieno produktų.

    Ingredientai:

    3 puodeliai (340 g) migdolų miltų

    1/2 puodelio (60 g) tapijokos miltų

    3 šaukštai (20 g) linų miltų

    3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

    1/3 puodelio (80 ml) klevų sirupo (arba kito skysto saldiklio)

    1/3 puodelio (80 ml) lydyto kokosų aliejaus

    3/4 puodelio (180 ml) migdolų (arba kito) pieno (SVARBU: kambario temperatūros, ne šalto!)

    2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto

     

    Jei norite saldesnių keksiukų:

    1/2 puodelio (100 g) nerafinuoto cukranendrių cukraus

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Keksiukų formeles išklokite aliejumi pateptais keksiukų popieriukais (12 keksiukų). Atidėkite į šalį.

    2. Dideliame dubenyje suplakite sausuosius ingredientus: migdolų, tapijokos bei linų sėmenų miltus, kepimo miltelius ir cukrų (jei norite saldžiau). Jei nepridėsite nerafinuoto cukranendrių cukraus, keksiukai nebus saldūs. Tad jei mėgstate saldesnius kepinius, cukraus pridėkite būtent šiame etape.

    3. Gerai išplakite visus sausuosius ingredientus.

    4. Supilkite skystuosius ingredientus: migdolų pieną (kambario temperatūros, ne šaltą!), klevų sirupą, vanilės ekstraktą ir atitirpintą kokosų aliejų.

    5. Maišykite gumine mentele tol, kol susidarys tiršta keksiukų tešla.

    6. Kiekvieną keksiukų formelės popierėlį tolygiai užpildykite tešla, tada ant viršaus švelniai įspauskite griežinėliais supjaustytų migdolų.

    7. 180 °C temperatūroje keksiukus kepkite 30 minučių – kol viršus taps auksinės-rudos spalvos, o į keksiuko centrą įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus liks sausas.

    8.  Iškepusius keksiukus 5 minutes palikite atvėsti formoje, o tada 2 valandas galutinai atvėsinkite juos ant grotelių – keksiukai vėsdami tvirtėja. Jei norite dar tvirtesnės tekstūros, 2 valandas palaikykite juos šaldytuve.

    Išeiga: 12 keksiukų

    Receptas:  theconsciousplantkitchen.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite