Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Šie traškūs bolivinės balandos ir saldžiosios bulvės kąsneliai – puikus užkandis, kurį galite patiekti su įvairiausiais mėgstamais priedais: padažais (gvakamolė, salsa ir kt.), sojos produktais (tempeh, tofu), salotomis, daržovėmis, riešutais ir kt.
Be kiaušinių, be gliuteno!
Ingredientai:
1 puodelis (200 g) virtų bolivinių balandų, atvėsintų šaldytuve
¾ puodelio (200 g) sutrinto pašildytos saldžiosios bulvės minkštimo (atitinka 1 vidutinio dydžio saldžiąją bulvę)
2 šaukštai (30 ml) pomidorų pastos
⅓ puodelio (40 g) avinžirnių miltų
¼ puodelio šviežių petražolių arba kalendros, smulkiai supjaustytų
Prieskoniai:
1 arbatinis šaukštelis itališkų žolelių
1 arbatinis šaukštelis svogūnų miltelių
¼ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
½ arbatinio šaukštelio druskos
Gaminimas:
1. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Popierių gausiai patepkite alyvuogių aliejumi. Atidėkite į šalį.
2. Saldžiąją bulvę pabadykite šakute, padėkite ant mikrobangų krosnelei skirtos lėkštės ir šildykite joje 3 minutes. Tada apverskite ir mikrobangų krosnelėje pašildykite dar 3 minutes – tol, kol bulvė taps minkšta ir lengvai persmeigiama peiliu.
3. Palikite saldžiąją bulvę 10 minučių atvėsti kambario temperatūroje. Tada perpjaukite ją per pusę, išskobkite minkštimą, sutrinkite jį šakute ir išmatuokite reikiamą kiekį (reikia, kad susidarytų maždaug ¾ puodelio sutrinto minkštimo).
4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
5. Į dubenį sudėkite virtas bolivines balandas, sutrintą bulvę, pomidorų pastą, smulkintas petražoles, avinžirnių miltus ir sausuosius prieskonius.
6. Išmaišykite viską gumine mentele, paspausdami ingredientus taip, kad susidarytų tarsi vientisa pasta. Ji turi būti drėgna, lipni, bet ne skysta. Jei masė vis dėlto yra per skysta, įberkite dar šiek tiek avinžirnių miltų.
7. Gausiai patepkite rankas alyvuogių aliejumi, paimkite šaukštą tešlos ir delnais susukite ją į cilindro formos kąsnelį. Procesas bus „lipnus“ ir šiek tiek netvarkingas, bet tai yra normalu. Nesijaudinkite dėl kąsnelių išvaizdos šiame etape. Tiesiog padalinkite tešlą į lygias dalis, išvoliokite į „cilindrus“ ir sudėkite ant aliejumi pateptos lėkštės.
8. Kai visi kąsneliai bus suformuoti, nusiplaukite ir nusausinkite rankas. Dar kartą gausiai patepkite delnus alyvuogių aliejumi ir „pervoliokite“ kiekvieną kąsnelį dar kartą. Tokiu būdu bus išlyginami kraštai. Taip pat kąsneliai pasidengs plonu aliejaus sluoksniu, kuris orkaitėje apskrus.
9. Kiekvieną kąsnelį dėkite ant paruoštos kepimo skardos, palikdami po pusės nykščio dydžio tarpelį (kad kąsneliai nesiliestų vienas prie kito).
10. Kepkite 200 °C temperatūroje tol, kol jie paruduos ir taps traškūs – apie 30–40 minučių (laikui įpusėjus – apverskite). Tikslus laikas priklauso nuo jūsų suformuotų kąsnelių dydžio – kepkite tol, kol jie pasieks jūsų norimą konsistenciją.
11. Patiekite šiltus su pasirinktais priedais!
Išeiga: 2 porcijos
Receptas: theconsciousplantkitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite