Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
Salotų padažui:
2 didelės citrinos (išspausti sultis)
1–2 didelės česnako skiltelės, susmulkintos
Druska
Juodieji pipirai
Raudonųjų čili dribsniai
1/3 puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
Lęšių salotoms:
1 puodelis juodųjų arba žaliųjų lęšių, perplautų
1 lauro lapas
1 agurkas, supjaustytas dideliais gabalėliais
1 raudonoji paprika (šviežia arba apkepta), susmulkinta
1 oranžinės spalvos paprika, susmulkinta
Smulkinti svogūnų laiškai
1/2 puodelio smulkintų šviežių petražolių lapelių
1/2 puodelio smulkintų šviežių mėtų lapelių
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje sumaišykite citrinos sultis, česnaką, didelį žiupsnelį druskos ir pipirų bei čili dribsnius. Beplakdami įlašinkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Viską išplakite. Paragaukite ir, jei reikia, dar pagardinkite prieskoniais (pagal savo skonį). Atidėkite į šalį.
2. Į puodą, esantį virš vidutinės-stiprios ugnies, sudėkite lęšius, lauro lapą ir 3 puodelius vandens (arba pakankamai vandens, kad lęšiai būtų apsemti bent 2-3 cm). Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir uždenkite. Virkite 20–25 minutes arba tol, kol lęšiai suminkštės (tačiau išlaikys savo formą ir nesuglebs). Nukoškite per smulkaus tinklelio sietelį.
3. Supilkite šiltus lęšius į dubenį su padažu ir išmaišykite. Kelioms minutėms atidėkite į šalį ir leiskite atvėsti.
4. Kai lęšiai šiek tiek atvės (gali būti šilti, tik ne karšti!), suberkite agurką, (apkeptas) paprikas, svogūnų laiškus, petražoles ir mėtas. Atsargiai viską išmaišykite.
5. Jei reikia, papildomai pagardinkite prieskoniais. Patiekite iš karto arba uždenkite ir laikykite šaldytuve iki 3 dienų.
Išeiga: 6 porcijos
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite