Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Vištienos ir daržovių sriuba

    Ingredientai:

    1 šaukštas alyvuogių aliejaus

    450 g vištienos krūtinėlės mėsos

    Druska

    Šviežiai malti pipirai

    3 morkos, nuluptos, susmulkintos

    3 saliero stiebeliai, susmulkinti

    2 bulvės, susmulkintos

    1 svogūnas, susmulkintas

    1 lauro lapas

    1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių

    1/2 arbatinio šaukštelio raudonėlio

    1/4 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių (arba daugiau – pagal skonį)

    3 česnako skiltelės

    1 skardinė (400 g) smulkiai supjaustytų pomidorų

    1 maža cukinija, susmulkinta

    8 puodeliai vištienos sultinio

    1/2 puodelio smulkintų petražolių

    Gaminimas:

    1. Dideliame puode įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Vištieną pagardinkite dideliu žiupsneliu druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Tada sudėkite ją į puodą.

    2. Kepkite vištieną iš vienos pusės 12 minučių, kol ji įgaus auksinę-rusvą spalvą. Tada apverskite ją ir kepkite dar 8–12 minučių (kol paruduos). Jei nerimaujate, kad bekepant vištiena pridegs, galite įpilti šlakelį sultinio ir nugramdyti gabaliukus nuo keptuvės dugno.

    3. Išimkite vištieną, perdėkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.

    4. Į puodą sudėkite morkas, salierą, svogūną ir bulves. Maišykite, nubraukdami gabalėlius nuo puodo dugno. Jei reikia, galite įpilti dar šlakelį sultinio (tai padėtų nugramdyti puodą). Įdėkite lauro lapą, džiovintų čiobrelių, raudonėlio ir raudonųjų pipirų dribsnių. Pagardinkite dideliu žiupsneliu druskos ir šviežiai maltais pipirais. Išmaišykite ir palikite netrukdomai virti apie 15 minučių. Sudėkite česnaką. Išmaišykite ir pavirkite dar 5 minutes.

    5. Sudėkite konservuotus pomidorus, cukiniją bei vištienos sultinį ir virkite apie 15–20 minučių (kol bulvės suminkštės). Kol bulvės minkštėja, susmulkinkite vištieną ir sudėkite į puodą.

    6. Pagardinkite smulkintomis petražolėmis ir patiekite. Skanaus!

    Išeiga: 6 porcijos

    Receptas:  themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite