Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Vegetariški spagečiai „Carbonara” su halumio (halloumi) sūriu

    Ingredientai:

    170 g spagečių

    2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus

    1 skiltelė česnako, supjaustyta plonais griežinėliais

    200 g HALLOUMI sūrio, supjaustyto mažais kubeliais

    2 kiaušinių tryniai

    60 g parmezano sūrio

    1 puodelis (250 ml) vandens, likusio po spagečių virimo

    ½ puodelio (70 g) šaldytų žirnelių

    šviežių petražolių (patiekimui)

    Gaminimas:

    1. Užvirinkite didelį puodą vandens. Gausiai pasūdykite ir suberkite makaronus. Virkite maždaug 8 minutes (kol išvirs, tačiau vis tiek išliks kietoki - al dente).

    2. Kol makaronai verda, įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje storu dugnu. Suberkite plonais griežinėliais supjaustytą česnaką ir dažnai maišydami kepinkite tol, kol česnakas pradės ruduoti.

    3. Šakute atsargiai išimkite česnaką. Tada į keptuvę sudėkite kubeliais supjaustytą HALLOUMI.

    4. Dažnai maišydami apkepkite HALLOUMI kubelius keletą minučių (kol jie bent iš vienos pusės švelniai paruduos iki auksinės spalvos).

    5. LABAI SVARBU: kai makaronai išvirs, iš puodo paimkite bent vieną puodelį makaronų vandens ir atidėkite vėlesniam naudojimui. Vandens perteklių nupilkite.

    6. Sudėkite karštus spagečius į keptuvę su HALLOUMI ir išmaišykite. Išjunkite ugnį, bet palikite keptuvę ant viryklės.

    7. 2/3 sūrio įmaišykite į kiaušinių trynius. Įpilkite kelis šlakelius karšto makaronų vandens (kurį anksčiau atidėjote) ir išplakite su kiaušinių tryniais.

    8. Į keptuvę supilkite kiaušinių mišinį. Silikonine mentele arba mediniu šaukštu išmaišykite taip, kad spagečiai pasidengtų kiaušinių mišiniu.

    9. Šlakelis po šlakelio pilkite anksčiau atidėto makaronų vandens – kol susidaręs padažas taps kreminis ir padengs spagečius.

    10. Suberkite šaldytus žirnelius ir išmaišykite.

    11. Suberkite likusį sūrį, pagardinkite petražolėmis ir patiekite. Skanaus!

    Išeiga: 2 porcijos

    Receptas:  heynutritionlady.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite