Sezamų ir imbiero padažas dera su įvairiausiomis salotoms.
Pabandykite šią (arba panašią) kombinaciją: kruopos (baltieji/rudieji/juodieji ryžiai; bolivinė balanda), augaliniai baltymai (sojų pupelių TOFU/TEMPEH/kepinti avinžirniai), daržovės bei žalumynai (pavyzdžiui: ridikėliai, morkos, apkeptas brokolis arba sviestinis moliūgas ir kt.) ir svarbiausia – sezamų bei imbiero padažas!
Ingredientai:
3 šaukštai glotnaus (kuo skystesnio) TAHINI (sezamų pasta)
2 šaukštai skrudintų sezamų aliejaus
2 šaukštai ryžių acto
1 šaukštas TAMARI padažo
1 arbatinis šaukštelis tarkuoto šviežio imbiero
1 arbatinis šaukštelis klevų sirupo arba medaus
1–3 šaukštai vandens (ir daugiau – jei reikia)
Gaminimas:
1. Mažame dubenyje suplakite TAHINI (sezamų pasta), sezamų aliejų, actą, TAMARI padažą, imbierą, klevų sirupą ir 1 šaukštą vandens. Plakite iki glotnios vientisos masės.
2. Jei padažas per tirštas, įpilkite dar 1–2 šaukštus vandens.
PASTABA: geriausiam rezultatui naudokite glotnios ir skystos konsistencijos TAHINI (ne sausą masę, kurią galite rasti stiklainėlio apačioje). TAHINI konsistencija taip pat gali skirtis priklausomai nuo produkto gamintojo.
Receptas: loveandlemons.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite