Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas su tahini (sezamų pasta) padažu – paprastas ir sveikas garnyras, derantis prie įvairių pagrindinių patiekalų.
Ingredientai:
Kopūstui:
1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas
1 šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinos sulčių
druskos ir pipirų
TAHINI padažui:
¼ puodelio TAHINI (sezamų pasta – geriau skystesnės konsistencijos)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 šaukštai citrinos sulčių
1 skiltelė česnako, susmulkinta
3 šaukštai vandens
druskos ir pipirų (pagal skonį)
Patiekimui:
2 šaukštai kaparėlių
Petražolių
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 225°C ir įdėkite porą kepimo skardų, kad įkaistų.
2. Žiedinį kopūstą suskaidykite žiedynais. Sudėkite juos į dubenį ir sumaišykite su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus bei 1 šaukštu citrinos sulčių. Taip pat pagardinkite druska ir pipirais.
3. Išimkite įkaitusias skardas iš orkaitės. Ant jų suberkite žiedinio kopūsto žiedynus (pakratydami, kad tolygiai pasiskirstytų).
4. Grąžinkite skardas su žiediniu kopūstu į orkaitę. Kepkite apie 20 minučių (kol šiek tiek paruduos).
5. Tuo tarpu sumaišykite ¼ puodelio TAHINI (sezamų pasta), česnaką, 2 šaukštus citrinos sulčių, 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir 3 šaukštus vandens (arba daugiau, jei jūsų turimas TAHINI yra gana tirštos konsistencijos). Pagardinkite druska ir pipirais.
6. Supilkite TAHINI padažą ant serviravimo lėkštės.
7. Apkeptą žiedinį kopūstą išimkite iš orkaitės ir perkelkite į serviravimo indą (ant TAHINI padažo).
8. Ant žiedinio kopūsto pabarstykite kaparėlių bei petražolių.
Išeiga: 6 porcijos
Receptas: heynutritionlady.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite