Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Avižiniai „Matcha“ blyneliai

    Ingredientai:

    1 arbatinis šaukštelis sviesto (arba neutralaus aliejaus)

    Tešlai:

    1 ½ puodelio (120 g) avižinių dribsnių

    1 ½ šaukšto (20 g) MATCHA miltelių

    3 ½ arbatinio šaukštelio (15 g) kepimo miltelių

    1 arbatinis šaukštelis druskos

    1 šaukštas baltojo cukraus

    1 ¼ puodelio (300 ml) pieno (arba augalinio pieno: avižų/migdolų/sojų)

    1 kiaušinis

    3 šaukštai išlydyto sviesto (arba neutralaus aliejaus)

    Gaminimas:

    1. Galingu trintuvu (blenderiu) arba virtuviniu kombainu sutrinkite avižinius dribsnius iki smulkios masės. Suberkite į didelį dubenį.

    2. Taip pat suberkite MATCHA miltelius, kepimo miltelius, druską bei cukrų. Gerai išmaišykite.

    3. Tada supilkite pieną, kiaušinį bei ištirpintą sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės (tik nepermaišykite per daug!). Palikite blynų tešlą pastovėti 5 minutes.

    4. Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies ir negausiai sutepkite sviestu.

    5. Kabinkite ¼ puodelio (60 ml) blynų tešlos ir dėkite į keptuvę. Kepkite blyną tol, kol apačia taps auksinės-rudos spalvos, o viršuje susiformuos burbuliukai. Kai blyno krašteliai sutvirtės, apverskite jį mentele. Apkepkite iš kitos pusės tol, kol patamsės iki auksinės bei tamsiai žalios (MATCHA) spalvos. Pakartokite šį procesą su likusiu tešlos mišiniu.

    6. Patiekite blynelius su mėgstamais priedais!

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:  christieathome.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite