Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Korėjietiškas keptas Tofu sūris su Gochujang pasta

    Ingredientai:

    400 g ypač kieto sojų pupelių sūrio TOFU (angl. extra firm TOFU)

    Svogūnų laiškų, smulkiai supjaustytų

    2 šaukštai (30 ml) augalinio aliejaus (arba bet kokio neutralaus aliejaus)

     

    Padažui:

    1 šaukštas (15 ml) GOCHUJANG (korėjietiška aštri paprikų pasta)

    1 šaukštas (8 g) sezamų sėklų

    1 šaukštas (15 ml) įprasto sojos padažo

    1 arbatinis šaukštelis (5 ml) sezamų aliejaus

    ½ šaukšto (4 g) kukurūzų krakmolo (arba bulvių krakmolo)

    1 arbatinis šaukštelis (4 g) baltojo cukraus (arba rudojo cukraus, klevų sirupo, medaus)

    ½ arbatinio šaukštelio (1 g) GOCHUGARU (korėjietiški čili pipirai)

    ½ puodelio (125 ml) šalto vandens

    Gaminimas:

    1. Iš pakuotės išimkite TOFU sūrį ir pašalinkite vandens perteklių. Tada nusausinkite TOFU vienkartiniu rankšluosčiu, kad visiškai pašalintumėte drėgmę. Supjaustykite TOFU į maždaug 1 cm storio stačiakampius. Atidėkite į šalį.

    2. Mažame dubenyje gerai išmaišykite aukščiau nurodytus padažo ingredientus. Atidėkite į šalį.

    3. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Kai aliejus įkais, atsargiai sudėkite TOFU gabaliukus. Neperpildykite keptuvės: jei naudojate mažesnę keptuvę, gali tekti kepti dviem partijomis.

    4. Apkepkite TOFU po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės (iki auksinės-rudos spalvos).

    5. Kai TOFU iš abiejų pusių taps auksinės-rudos spalvos, sukamaisiais judesiais supilkite padažą (taip, kad TOFU pasidengtų padažu).

    6. Patroškinkite padažą, kad šis sutirštėtų (apie 30 sekundžių). Tada atsargiai padaže išmaišykite TOFU gabaliukus.

    7. Pagardinkite smulkintais svogūnų laiškais ir patiekite. Skanaus!

    Išeiga: 2 porcijos

    Receptas:  christieathome.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite