Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Išbandykite šį Azijos skonių įkvėptą krevečių bei ryžių „stir-fry“.
,,Stir fry‘‘ – Azijoje išpopuliarėjęs maisto gaminimo būdas.
Tokiu būdu nuolat maišomi ingredientai yra kepami ,,wok‘‘ keptuvėje; naudojamas nedidelis kiekis labai karšto aliejaus.
Ingredientai:
450 g didelių krevečių be kevalo
1 arbatinis šaukštelis druskos
1/2 arbatinio šaukštelio maltų baltųjų pipirų
3 šaukštai avokadų aliejaus
½ mažo svogūno, susmulkinto
Smulkintų svogūnų laiškų
2 česnako skiltelės, susmulkintos
1/2 arbatinio šaukštelio smulkinto imbiero
200 g šaldytų žirnelių ir morkų
3 kiaušiniai, išplakti
650 g virtų baltųjų ryžių
3 šaukštai TAMARI sojų padažo arba kokoso aminų (COCONUT AMINOS) padažo
2 arbatiniai šaukšteliai skrudintų sezamų aliejaus
Gaminimas:
1. Dubenyje apibarstykite krevetes druska bei pipirais. Atidėkite į šalį.
2. Įkaitinkite 2 šaukštus avokadų aliejaus didelėje (wok) keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies. Sudėkite krevetes vienu sluoksniu ir apkepkite maždaug 1–2 minutes, tada apverskite ir kepkite dar 30 sekundžių. Perkelkite į lėkštę.
3. Sudėkite į keptuvę svogūną, česnaką bei imbierą ir maišydami pakepinkite minutę (kol pasklis aromatas).
4. Sudėkite šaldytas morkas bei žirnelius (atšildyti nereikia) ir maišydami kepinkite 1–2 minutes (kol sušils).
5. Pastumkite daržoves į šalį, tada įdėkite išplaktus kiaušinius ir kepkite, lėtais judesiais braukdami mentele iš keptuvės kraštų link centro (tol, kol kiaušinių tekstūra apačioje prie keptuvės dugno jau tvirta, bet viršuje dar drėgna (angl. scramble)).
6. Į keptuvę taip pat sudėkite ryžius, krevetes, sojų padažo bei sezamų aliejaus. Nuolat maišydami kepinkite tol, kol ryžiai ir krevetės sušils (maždaug 2 minutes)
7. Prieš patiekdami įmaišykite smulkintų svogūnų laiškų. Skanaus!
Išeiga: 6 porcijos
Receptas: downshiftology.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite