Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
225 g brokolių žiedynų
1 skardinė (400 g) avinžirnių
½ (raudonojo) svogūno, susmulkinto
2 česnako skiltelės, susmulkintos
½ arbatinio šaukštelio druskos
Juodųjų pipirų (pagal skonį)
2 arbatiniai šaukšteliai maistinių mielių
¼ arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos
45 g (1/2 puodelio) avižinių miltų (be glitimo, jei reikia)
¾ puodelio džiūvėsėlių (be glitimo, jei reikia)
Gaminimas:
1. Nupilkite skystį iš avinžirnių skardinės ir atidėkite jį į šalį (prireiks vėliau).
2. Apvirkite brokolių žiedynus verdančiame pasūdytame vandenyje (apie 4 minutes). Nukoškite.
3. Į virtuvinį kombainą sudėkite brokolius, avinžirnius, svogūną, česnaką ir prieskonius. Sutrinkite.
4. Tada suberkite avižinius miltus. Dar kartą trinkite (tik ne per daug!) tol, kol susidarys vientisa masė. Jei reikia, nubraukite mišiniu aplipusius virtuvinio kombaino kraštus.
5. Rankomis iš mišinio suformuokite 16 kepsnelių.
6. Kiekvieną kepsnelį pirmiausiai panardinkite į skystį, nupiltą iš avinžirnių skardinės, o po to – į džiūvėsėlius (kiekvienas kepsnelis turėtų gerai pasidengti iš visų pusių).
7. Kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą padenkite trupučiu riebalų (taip pat aptepkite ir kepsnelius – tam, kad jie bekepant nepriliptų).
8. Kepkite juos iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes (po 15 minučių juos apverskite).
9. Patiekite su mėgstamu padažu. Skanaus!
Išeiga: 16 kepsnelių
Receptas: elavegan.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite