Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Kreminis sviestinių pupelių troškinys su česnakine duona

    Sviestinės pupelės su saulėje džiovintais pomidorais bei kokosų pienu – sotus Toskanos regiono įkvėptas troškinys.

    Rekomenduojame patiekti su skrudinta česnakine duona!

    Ingredientai:

    1 šaukštas alyvuogių aliejaus

    1 svogūnas, susmulkintas

    4 česnako skiltelės, susmulkintos

    1 šaukštas pomidorų pastos

    1 šaukštas HARISSA pastos (galite pakeisti 2 šaukštais pomidorų pastos)

    2 arbatiniai šaukšteliai itališkų prieskonių mišinio

    1 arbatinis šaukštelis malto kumino

    ½ puodelio (120 ml) kokosų pieno

    ½ puodelio (120 ml) daržovių sultinio

    100 g saulėje džiovintų pomidorų, susmulkintų

    1 skardinė (400 g) sviestinių pupelių, subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu

    Raudonųjų pipirų dribsniai, druska ir juodieji pipirai (pagal skonį)

    Patiekimui: duona, šviežias bazilikas (arba laiškiniai česnakai)

    Gaminimas:

    1. Pirmiausia susmulkinkite svogūną, česnaką bei saulėje džiovintus pomidorus.

    2. Tada didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Kai įkais, pakepinkite svogūną 3–4 minutes (arba kol suminkštės).

    3. Suberkite česnaką ir kepinkite dar minutę (arba kol pasklis aromatas).

    4. Įmaišykite pomidorų pastą, HARISSA pastą ir prieskonius. Patroškinkite vieną minutę.

    5. Įmaišykite kokosų pieną, daržovių sultinį bei saulėje džiovintus pomidorus (susmulkintus).

    6. Troškinkite 5 minutes, retkarčiais pamaišydami. Tada suberkite pupeles ir troškinkite tol, kol padažas pakankamai sutirštės.

    7. Paragaukite ir, jei reikia, papildomai pagardinkite prieskoniais.

    8. Rekomenduojame patiekti su skrudinta česnakine duona: traškią duoną supjaustykite storomis riekelėmis. Apšlakstykite jas alyvuogių aliejumi (arba galite abi duonos puseles negausiai aptepti sviestu). Keptuvėje apkepkite tol, kol duona taps traški ir švelniai paruduos. Ant keptos duonos riekelės įtrinkite pusę skiltelės česnako, o ant viršaus uždėkite troškintų sviestinių pupelių. Papildomai pagardinkite šviežiais bazilikais (ir/arba laiškiniais česnakais), juodaisiais pipirais bei raudonųjų pipirų dribsniais. Skanaus!

    Išeiga: 2 porcijos

    Receptas:  elavegan.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite