Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Aviečių uogienės ir avižinių dribsnių batonėliai

    100

    Ingredientai:

    125 g sviesto, atitirpinto

    100 g rudojo cukraus

    1 didelis kiaušinis

    225 g miltų (paprastų / universalių)

    135 g avižinių dribsnių (ne greitai paruošiamų)

    ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

    Žiupsnelis druskos

    300 g aviečių uogienės (ar kitos jūsų pasirinktos uogienės)

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. 20 cm metalinę kepimo formą ištepkite sviestu, tada išklokite kepimo popieriumi (palikite jo šiek tiek kyšoti – iškepusią batonėlių masę galėsite iškelti paėmę už popieriaus kraštų).

    2. Mikrobangų krosnelei skirtame dubenyje ištirpinkite sviestą. Tada įmaišykite cukrų (maišykite tol, kol neliks gumulėlių). Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Tada suberkite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius ir druską – maišykite tol, kol masė taps vientisa ir nebematysite miltų.

    3. 1 ½ puodelio šio mišinio paskleiskite paruoštoje kepimo formoje ir paspauskite rankomis. Tada tepkite uogienės sluoksnį (jei uogienė yra per tiršta, pirmiausiai pašildykite ją mikrobangų krosnelėje). Virš užtepto uogienės sluoksnio rankomis sutrupinkite likusią anksčiau paruošto mišinio dalį.

    4. Kepkite 30-35 minutes arba tol, kol viršus paruduos iki auksinio atspalvio. Tada išimkite iš orkaitės ir palikite kepimo formoje visiškai atvėsti (apie 2 valandas). Atvėsusią masę iškelkite iš kepimo formos paėmę už išsikišusių kepimo popieriaus kraštų. Pastaba: galite pagreitinti vėsimo procesą – batonėlių masę 30 minučių palikite pastovėti kambario temperatūroje, tada dar 30 minučių – šaldytuve.

    5. Supjaustykite į 16 kvadratėlių. Skanaus!

    Išeiga: 16 kvadratėlių

    Receptas:  recipetineats.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite