Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Tai – mirkomasis padažas (angl. dip), puikiai derantis su empanadomis, daržovėmis ir kt.
Empanada – tešlos pyragėlis, užpildytas įdaru. Paplitęs Lotynų Amerikoje, Ispanijoje, Portugalijoje, Filipinuose.
Ingredientai:
2 vidutinio dydžio pomidorai (kiekvienas po 125 g), perpjauti pusiau, išpjautomis šerdimis
2 česnako skiltelės, nuluptos, nesmulkintos
1 valgomasis šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus
1/8 šaukštelio malto kumino
1/8 šaukštelio malto kajeno pipiro
1/8 šaukštelio baltojo cukraus
1/4 šaukštelio druskos
1 ½ šaukštelio žaliosios arba geltonosios citrinos sulčių
2 valgomieji šaukštai smulkintų svogūnų laiškų
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C.
2. Pomidorus ir česnaką dubenyje sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Tada pomidorus sudėkite ant kepimo skardos (nupjauta pusele į viršų) ir kepkite 20 minučių.
3. Tada ant skardos sudėkite ir česnaką. Kepkite dar 15 minučių (kol pomidorų kraštai paruduos). Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti ant skardos.
4. Apkeptus pomidorus bei česnaką sutrinkite trintuvu (blenderiu) kartu su visais likusiais ingredientais (išskyrus svogūnų laiškus). Trinkite iki vientisos masės – apie 5 sekundes. Tada pridėkite svogūnų laiškus ir trinkite tol, kol jie bus gerai susmulkinti.
5. Patiekite šį padažą su empanadomis arba kukurūzų traškučiais, daržovių lazdelėmis, duona!
Receptas: recipetineats.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite