Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Šiose salotose susipina ryškūs azijietiški skoniai bei įvairiausios tekstūros.
Išbandykite – tai dar skaniau, nei atrodo!
Ingredientai:
3-4 lašišų filė be odos
Po ¾ arbatinio šaukštelio druskos ir pipirų
1 šaukštas aliejaus
250 g vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
2 maži arba 1 didelis agurkas, supjaustytas griežinėliais
1 didelis avokadas, supjaustytas 1,5 cm gabalėliais
6 raudonieji ridikėliai, supjaustyti
150 g pasirinktų lapinių salotų (6 didelės saujos)
1 puodelis EDAMAME pupelių, virtų
Svogūnų laiškų, susmulkintų
Azijietiškam padažui:
2 šaukštai sojos padažo
2 ½ šaukšto ryžių acto
1 šaukštas sezamų aliejaus (skrudintų sezamų)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus (arba kito neutralaus skonio aliejaus)
1 ½ arbatinio šaukštelio cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai šviežio imbiero, tarkuoto
1 česnako skiltelė, susmulkinta
1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
Gaminimas:
1. Padažo ingredientus sudėkite į stiklainį ir gerai suplakite.
2. Abi lašišos puses pabarstykite druska ir pipirais.
3. Nepridegančioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.
4. Lašišą dėkite „aukštyn kojomis“ (t.y. odele į viršų) ir kepkite 3 minutes (arba iki auksinės spalvos).
5. Apverskite ir apkepkite dar 2–3 minutes (arba kol iškeps pagal jūsų skonį).
6. Perkelkite ant lėkštės ir palikite 5 minutes atvėsti.
7. Sudėkite lapines salotas į didelį dubenį. Apšlakstykite trupučiu padažo ir išmaišykite.
8. Apšlakstytas lapines salotas išdėliokite į atskiras lėkštes. Ant viršaus uždėkite lašišos, tada sudėkite pomidorą, agurką, avokadą, EDAMAME pupeles ir ridikėlius.
9. Pabarstykite smulkintų svogūnų laiškų.
10. Prieš patiekdami, paruoštas salotas apšlakstykite visu padažo likučiu. Skanaus!
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: recipetineats.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite