Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Graikinių riešutų, špinatų ir graikiško jogurto mirkomasis padažas (dip)

    Šį mirkomąjį padažą (angl. dip) rekomenduojame patiekti su orkaitėje keptomis bulvių skiltelėmis arba kitomis jūsų mėgstamomis daržovėmis.

    Šaldytuve šį naminį graikiško jogurto padažą laikykite iki 3 dienų (sandariai uždarytame inde).

    Ingredientai:

    2 puodeliai mažųjų špinatų

    Druska

    2 puodeliai graikiško jogurto

    3/4 puodelio graikinių riešutų, smulkiai supjaustytų

    1 susmulkinta česnako skiltelė (arba daugiau – pagal jūsų skonį)

    1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių (arba daugiau – pagal jūsų skonį)

    ½ puodelio smulkintų petražolių

    1 arbatinis šaukštelis džiovintos mėtos lapelių

    Juodieji pipirai

    Ypač tyras alyvuogių aliejus

    Gaminimas:

    1. Špinatus blanširuokite: puode užvirinkite pasūdytą vandenį. Paruoškite dubenį su šaltu vandeniu ir pasidėkite šalia. Suberkite špinatus į verdantį vandenį ir pavirkite 10 sekundžių. Žnyplėmis perkelkite špinatus į ledo šaltumo vandenį ir palikite porą minučių atvėsti. Nukoškite ir išspauskite vandens perteklių.

    2. Dubenyje sumaišykite blanširuotus špinatus, jogurtą, graikinius riešutus, česnaką, citrinos sultis, petražoles ir mėtas. Įberkite žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų. Įpilkite apie 2 šaukštus ypač tyro alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišykite. Paragaukite ir, jei reikia, papildomai pagardinkite prieskoniais.

    3. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis arba duonele.

    Išeiga: 2 puodeliai (arba 16 šaukštų)

    Receptas:   themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite