Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Šį mirkomąjį padažą (angl. dip) rekomenduojame patiekti su orkaitėje keptomis bulvių skiltelėmis arba kitomis jūsų mėgstamomis daržovėmis.
Šaldytuve šį naminį graikiško jogurto padažą laikykite iki 3 dienų (sandariai uždarytame inde).
Ingredientai:
2 puodeliai mažųjų špinatų
Druska
2 puodeliai graikiško jogurto
3/4 puodelio graikinių riešutų, smulkiai supjaustytų
1 susmulkinta česnako skiltelė (arba daugiau – pagal jūsų skonį)
1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių (arba daugiau – pagal jūsų skonį)
½ puodelio smulkintų petražolių
1 arbatinis šaukštelis džiovintos mėtos lapelių
Juodieji pipirai
Ypač tyras alyvuogių aliejus
Gaminimas:
1. Špinatus blanširuokite: puode užvirinkite pasūdytą vandenį. Paruoškite dubenį su šaltu vandeniu ir pasidėkite šalia. Suberkite špinatus į verdantį vandenį ir pavirkite 10 sekundžių. Žnyplėmis perkelkite špinatus į ledo šaltumo vandenį ir palikite porą minučių atvėsti. Nukoškite ir išspauskite vandens perteklių.
2. Dubenyje sumaišykite blanširuotus špinatus, jogurtą, graikinius riešutus, česnaką, citrinos sultis, petražoles ir mėtas. Įberkite žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų. Įpilkite apie 2 šaukštus ypač tyro alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišykite. Paragaukite ir, jei reikia, papildomai pagardinkite prieskoniais.
3. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis arba duonele.
Išeiga: 2 puodeliai (arba 16 šaukštų)
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite