Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Graikiškos orkaitėje keptos bulvės su citrina ir česnaku – puikus garnyras, derantis prie įvairių pagrindinių patiekalų!
Ingredientai:
Prieskoniai:
1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų
1 arbatinis šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
1 arbatinis šaukštelis džiovinto rozmarino
Druska
Bulvėms:
4 didelės bulvės, nuluptos, nuplautos, supjaustytos skiltelėmis
8 didelės česnako skiltelės, susmulkintos
4 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 citrina (išspausti sultis)
1 ¼ puodelio daržovių arba vištienos sultinio
1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
1 puodelis petražolių lapelių, stambiai supjaustytų
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Didelį (23 x 33 cm) kepimo indą padenkite plonu alyvuogių aliejaus sluoksniu.
2. Nedideliame dubenyje sumaišykite druską, juoduosius pipirus, saldžiąją papriką ir džiovintą rozmariną.
3. Sudėkite bulvių skilteles į aliejumi išteptą kepimo indą ir pabarstykite prieskonių mišiniu. Išmaišykite taip, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
4. Kitame dubenyje sumaišykite susmulkintą česnaką, alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir daržovių (arba vištienos) sultinį. Supilkite mišinį ant bulvių.
5. Kepimo indą uždenkite folija ir kepkite 40 minučių.
6. Išimkite bulves iš orkaitės, atidenkite ir pabarstykite parmezano sūriu. Grąžinkite neuždengtą indą su bulvėmis į orkaitę ir kepkite tol, kol bulvės pilnai iškeps ir taps auksinės-rudos spalvos bei susiformuos plutelė (maždaug 10–15 minučių).
7. Išimkite iš orkaitės, pabarstykite šviežiomis petražolėmis ir patiekite.
Išeiga: 6 porcijos
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite