Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Vištų šlaunelės su česnakų ir prancūziškų garstyčių DIJON padažu

    Ingredientai:

    700 g vištų šlaunelių mėsos

    Druska

    Malti juodieji pipirai

    1 svogūnas, supjaustytas

    Šviežios petražolės, susmulkintos

     

    Česnakų ir prancūziškų garstyčių DIJON padažui:

    3 arbatiniai šaukšteliai DIJON garstyčių

    2 arbatiniai šaukšteliai medaus

    1/3 puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus

    6 česnako skiltelės, susmulkintos

    1 arbatinis šaukštelis maltos kalendros

    3/4 arbatinio šaukštelio maltos paprikos

    1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų

    ½ arbatinio šaukštelio kajeno pipirų (nebūtina)

    žiupsnelis druskos

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.

    2. Nusausinkite vištos šlauneles vienkartiniu rankšluosčiu. Užberkite ir įtrinkite druską bei pipirus. Atidėkite kelioms minutėms, kol gaminsite padažą.

    3. Paruoškite padažą: dideliame dubenyje sumaišykite DIJON garstyčias, medų, alyvuogių aliejų, česnaką, prieskonius ir druską. Išmaišykite.

    4. Šlauneles padenkite padažu: į dubenį su padažu dėkite po kelis vištos gabalėlius ir, naudodami žnyples, kiekvieną iš jų padenkite padažo mišiniu. Kai šlaunelės bus gerai padengtos padažu, perkelkite jas į didelę, aliejumi šiek tiek suteptą ketaus keptuvę arba kepimo skardą. Ant šlaunelių viršaus supilkite dubenyje esančius padažo likučius bei svogūnus.

    5. Keptuvę arba kepimo skardą su vištiena dėkite į orkaitę ir kepkite tol, kol vištienos šlaunelės visiškai iškeps – maždaug 25–30 minučių.

    6. Patiekdami pagardinkite šviežiomis petražolėmis.Skanaus!

    Išeiga: 8 porcijos

    Receptas:   themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite