Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
700 g vištų šlaunelių mėsos
Druska
Malti juodieji pipirai
1 svogūnas, supjaustytas
Šviežios petražolės, susmulkintos
Česnakų ir prancūziškų garstyčių DIJON padažui:
3 arbatiniai šaukšteliai DIJON garstyčių
2 arbatiniai šaukšteliai medaus
1/3 puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
6 česnako skiltelės, susmulkintos
1 arbatinis šaukštelis maltos kalendros
3/4 arbatinio šaukštelio maltos paprikos
1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
½ arbatinio šaukštelio kajeno pipirų (nebūtina)
žiupsnelis druskos
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
2. Nusausinkite vištos šlauneles vienkartiniu rankšluosčiu. Užberkite ir įtrinkite druską bei pipirus. Atidėkite kelioms minutėms, kol gaminsite padažą.
3. Paruoškite padažą: dideliame dubenyje sumaišykite DIJON garstyčias, medų, alyvuogių aliejų, česnaką, prieskonius ir druską. Išmaišykite.
4. Šlauneles padenkite padažu: į dubenį su padažu dėkite po kelis vištos gabalėlius ir, naudodami žnyples, kiekvieną iš jų padenkite padažo mišiniu. Kai šlaunelės bus gerai padengtos padažu, perkelkite jas į didelę, aliejumi šiek tiek suteptą ketaus keptuvę arba kepimo skardą. Ant šlaunelių viršaus supilkite dubenyje esančius padažo likučius bei svogūnus.
5. Keptuvę arba kepimo skardą su vištiena dėkite į orkaitę ir kepkite tol, kol vištienos šlaunelės visiškai iškeps – maždaug 25–30 minučių.
6. Patiekdami pagardinkite šviežiomis petražolėmis.Skanaus!
Išeiga: 8 porcijos
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite