Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 askaloninis česnakas, susmulkintas (dar žinomas kaip šalotinis svogūnas arba askalonas; angl. shallot)
1 ½ puodelio smulkintų morkų
2 puodeliai susmulkinto žiedinio kopūsto
1 arbatinis šaukštelis svogūnų miltelių
1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių
1 arbatinis šaukštelis maltos paprikos
1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių
½ arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės
2 skiltelės česnako, susmulkintos
jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
2 arbatiniai šaukšteliai prancūziškų garstyčių DIJON
1 puodelisJASMINE arba ilgagrūdžių baltųjų ryžių
1 skardinė (400 g) avinžirnių, subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu
2 ½ puodelio daržovių sultinio (ir daugiau)
½ puodelio šaldytų žirnelių
Krapų ir tahini padažui:
¼ puodelio tahini (sezamų pasta)
¼ puodelio vandens
1 skiltelė česnako, nulupta
1 ½ šaukšto citrinos sulčių
½ arbatinio šaukštelio TAMARI padažo
½ arbatinio šaukštelio klevų sirupo
2 šaukštai krapų
Smulkintų svogūnų laiškų
jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Gaminimas:
1. Didelę ir gilią keptuvę arba troškintuvą įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Kai įkais, supilkite alyvuogių aliejų. Sudėkite askaloninį česnaką ir kepinkite tol, kol suminkštės (apie 5 minutes).
2. Sudėkite morkas ir žiedinį kopūstą. Pakaitinkite juos 2 minutes, kad šiek tiek apskrustų. Išmaišykite ir pakaitinkite dar 2 minutes. Kai daržovės pradės įgauti spalvą ir karamelizuotis, suberkite svogūnų bei česnakų miltelius, maltą papriką, čiobrelius, ciberžolę, smulkintą česnaką, druską ir pipirus. Maišykite tol, kol pasklis aromatas (maždaug 1 minutę).
3. Įmaišykite garstyčias DIJON, suberkite ryžius bei avinžirnius. Išmaišykite viską taip, kad ryžiai gerai pasidengtų prieskoniais. Supilkite daržovių sultinį. Šaukštu nugramdykite prikepusius gabalėlius nuo keptuvės dugno. Užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį ir uždėkite dangtį. Virkite maždaug 20 minučių – kol ryžiai išvirs, o daržovės suminkštės.
4. Kol ryžiai ir daržovės verda, pagaminkite krapų ir tahini padažą. Trintuve (blenderyje) iki vientisos kreminės masės sutrinkite šiuos ingredientus: tahini (sezamų pasta), vandenį, česnaką, citrinos sultis, TAMARI, klevų sirupą, krapus, svogūnų laiškus, druską ir pipirus. Atidėkite į šalį.
5. Kai ryžiai ir daržovės bus paruošti, suberkite žirnelius ir maišykite tol, kol jie sušils. Jei reikia, įpilkite daugiau daržovių sultinio.
6. Daržoves ir ryžius patiekite su tahini padažu bei papildomai pabarstytais smulkintais krapais. Taip pat galite pašlakstyti aštraus padažo bei sezamo sėklų.
Išeiga: 4-6 porcijos
Receptas: thefirstmess.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite