Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Meksikietiški ryžiai (veganiški, be gliuteno)

    Šie ryžiai dar yra žinomi kaip „ispaniški“ arba „raudonieji“. Itin gardūs ir lengvai pagaminami!

    Rekomenduojame patiekti su meksikietiškais patiekalais: buritais, enčiladomis ir kt.

    Ingredientai:

    2 šaukštai veganiško sviesto

    ½ svogūno arba 2 askaloniniai česnakai, smulkiai supjaustyti

    2 susmulkintos česnako skiltelės

    1 puodelis ilgagrūdžių ryžių

    1 ½ puodelio daržovių sultinio

    ¾ puodelio pomidorų padažo

    1 arbatinis šaukštelis maltos paprikos

    1 arbatinis šaukštelis kumino arba šafrano

    1 šaukštas žaliosios citrinos sulčių

    druskos (pagal skonį)

    Patiekimui: kalendra (nebūtina)

     

    Gaminimas:

    1. Gerai susmulkinkite svogūną ir česnaką. Kad ryžiai būtų mažiau lipnūs, rekomenduojame juos gerai perplauti.

    2. Veganišką sviestą ištirpinkite puode ant vidutinės ugnies.

    3. Kai sviestas įkais, suberkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Kepinkite ant vidutinės ugnies 3-5 minutes.

    4. Tada suberkite ryžius ir pakepinkite su sviestu, svogūnu ir česnaku (apie 1 minutę).

    5. Supilkite daržovių sultinį, pomidorų padažą, maltą papriką ir kuminą. Išmaišykite ir užvirinkite.

    6. Sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite ir virkite 20-30 minučių – kol ryžiai išvirs ir sugers visą skystį. Beverdant ryžius, rekomenduojame kelis kartus nuimti dangtį ir juos permaišyti (kad ryžiai nepriliptų prie dugno).

    7. Kai ryžiai išvirs, įspauskite žaliosios citrinos sulčių, įberkite druskos (pagal skonį), viską išmaišykite.

    8. Ryžius išpurenkite šakute; patiekite su kalendra (nebūtina).

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:   shortgirltallorder.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite