Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Indiškas kokosinis skanėstas Laddu

    Ingredientai:

    2 šaukštai lydyto GHI (GHEE) sviesto

    2 ½ puodelio džiovinto susmulkinto nesaldinto kokoso

    1/4 puodelio pieno miltelių

    1 ½ puodelio vandens

    3/4 puodelio cukraus

    1/3 puodelio skaldytų anakardžių (nebūtina)

    1/2 arbatinio šaukštelio malto kardamono (nebūtina)

    12–15 nesmulkintų skrudintų anakardžių arba pistacijų (papuošimui – nebūtina)

     

    Gaminimas:

    1. Ištirpinkite 2 šaukštus GHI sviesto didelėje keptuvėje ant vidutinės-mažos ugnies. Pridėkite 2 puodelius džiovintų susmulkintų nesaldintų kokosų ir 1/4 puodelio pieno miltelių. Paskrudinkite, kol įgaus vos rausvą atspalvį ir paskleis kvapnų aromatą (2–4 minutes). Perkelkite mišinį į didelį dubenį. Atidėkite į šalį.

    2. Sumaišykite 1 ½ puodelio vandens ir 3/4 puodelio cukraus puode ant vidutinės-stiprios ugnies. Maišykite tol, kol cukrus ištirps. Toliau kaitinkite sirupą nebemaišydami, maždaug 12 minučių. Patikrinkite, ar sirupas paruoštas: pagriebkite lašelį sirupo tarp dviejų pirštų (pirmiausia leiskite šiek tiek jam atvėsti). Pirštus suspauskite. Juos atskyrus, teisingai paruoštas sirupas turėtų išsitiesti tarsi siūlas tarp pirštų.

    3. Cukraus sirupą palaipsniui įmaišykite į kokosų mišinį, pildami po truputį. Reikalingas kiekis gali skirtis priklausomai nuo kokoso kokybės. Tai taip pat priklauso nuo to, kokio skanėsto saldumo norėtumėte. Mišinys turi sulipti, dalį jo suspaudus rankoje.

    4. Jei norite, pridėkite 1/3 puodelio skaldytų anakardžių ir 1/2 arbatinio šaukštelio malto kardamono (nebūtina). Gerai išmaišykite visus ingredientus. Leiskite mišiniui šiek tiek atvėsti.

    5. Padalinkite mišinį į lygias dalis – vidutiniškai turėtų būti po 2 šaukštus vienam „laddu“ rutuliukui.

    6. Paimkite vieną porciją ir atsargiai suspausdami suformuokite rutuliuką.

    7. Kai gausite norimą formą, kiekvieną „laddu“ apvoliokite likusiame 1/2 puodelio džiovinto susmulkinto nesaldinto kokoso. Kokoso gabalėliai turėtų gerai prilipti prie skanėsto paviršiaus.

    8. Jei norite, ant kiekvieno rutuliuko uždėkite po skrudintą anakardžių arba pistacijų riešutą (lengvai paspausdami, kol prilips).

    Išeiga: 12-15 rutuliukų

    Receptas:   thespruceeats.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite