Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Kepti Briuselio kopūstai – puikus garnyras, derantis su vištiena, kiauliena, lašiša ir kt.
Gaminimo pabaigoje Briuselio kopūstus galite pagardinti įvairiausiais priedais: žolelėmis (petražolėmis, kalendra arba mėta), sūriu (parmezanu, feta arba ožkos sūriu) arba skrudintais riešutais (kedrinėmis pinijomis, graikiniais arba pekano riešutais).
Ingredientai:
450 g Briuselio kopūstų, perpjautų per pusę
2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
½ arbatinio šaukštelio druskos
¼ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 šaukštas balzaminio acto arba citrinos sulčių
1–2 šaukštai kedrinių pinijų (arba smulkintų graikinių riešutų, migdolų, pekano riešutų) – nebūtina
Susmulkintos šviežios žolelės (pavyzdžiui, petražolės, kalendra arba mėta) – nebūtina
Sauja parmezano (arba fetos, ožkos sūrio) – nebūtina
Gaminimas:
1. Didelę ketaus arba panašią keptuvę tvirtu dugnu įkaitinkite ant vidutinės ugnies (4 minutes). Įpilkite aliejaus. Kai aliejus įkais, sudėkite perpus perpjautus Briuselio kopūstus. Šiek tiek pakratykite keptuvę, kad kuo daugiau kopūstų būtų nupjauta pusele žemyn. Kaitinkite nejudindami 5–8 minutes (kol jie apskrus ir karamelizuosis).
2. Įberkite druskos ir pipirų. Mediniu šaukštu arba mentele išmaišykite Briuselio kopūstus. Kepinkite toliau, pamaišydami kas kelias minutes, kol Briuselio kopūstai paruduos, o vidus taps minkštas (apie 6–8 minutes).
3. Nuimkite keptuvę nuo ugnies. Įmaišykite actą, tada riešutus. Leiskite riešutams apskrusti likusioje keptuvės kaitroje. Vis maišykite, kad jie tolygiai apskrustų iš visų pusių ir nesudegtų (jei trūksta kaitros, palaikykite keptuvę ant silpnos ugnies). Kai tik riešutai apskrus, perkelkite Briuselio kopūstus bei riešutus į lėkštę ir pabarstykite šviežiomis žolelėmis. Skanaus!
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: wellplated.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite