Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Veganiška kopūstų sriuba su ciberžole ir imbieru (be gliuteno)

    Ingredientai:

    2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus

    1 svogūnas, susmulkintas

    3 česnako skiltelės, susmulkintos

    1 vidutinio dydžio kopūstas, susmulkintas

    2 saliero stiebeliai, susmulkinti

    2 morkos, supjaustytos plonais griežinėliais

    Druska

    Juodieji pipirai

    ½ arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės

    1 arbatinis šaukštelis malto kumino

    1 arbatinis šaukštelis maltos kalendros

    ½ arba 1 arbatinis šaukštelis raudonųjų pipirų dribsnių

    1 skardinė (800 g) supjaustytų pomidorų

    3 puodeliai daržovių sultinio

    1 puodelis smulkintų petražolių lapelių

    Svogūnų laiškų, susmulkintų

    2-3 cm šviežio imbiero gabalėlis, nuluptas ir smulkiai sutarkuotas

    1 didelė citrina (žievelė ir išspaustos sultys)

    Gaminimas:

    1. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite svogūną bei česnaką ir maišydami kepinkite tol, kol pasklis aromatas.

    2. Sudėkite kopūstą, salierą, morkas ir didelį žiupsnelį druskos bei juodųjų pipirų. Kepinkite, retkarčiais pamaišydami, kol daržovės šiek tiek suminkštės (maždaug 5–7 minutes). Puodą galite dalinai uždengti – daržovės suminkštės greičiau.

    3. Pridėkite ciberžolės, kumino, kalendros ir pipirų dribsnių. Išmaišykite taip, kad daržovės gerai pasidengtų prieskoniais.

    4. Supilkite pomidorus (su jų sultimis) bei daržovių sultinį. Užvirinkite ir maždaug po 5 minučių sumažinkite ugnį iki vidutinės-mažos. Dalinai uždenkite puodą, palikdami tik nedidelę angą. Virkite apie 20–25 minutes arba tol, kol daržovės suminkštės.

    5. Išjunkite ugnį, įmaišykite petražoles, susmulkintus svogūnų laiškus, imbierą, citrinos žievelę ir citrinos sultis. Skanaus!

    Išeiga: 6 porcijos

    Receptas:   themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite