Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Bazilikų padažas salotoms

    Šis bazilikų padažas dera ne tik su įvairiausiomis salotomis, bet ir su vištiena, žuvimi!

    Prieš gaminant padažą, bazilikų lapelius rekomenduojame blanširuoti – tai padės išsaugoti jų ryškią spalvą.

     

    Ingredientai:

    2 puodeliai šviežių baziliko lapų

    1 askaloninis česnakas, stambiai supjaustytas (dar žinomas kaip šalotinis svogūnas arba askalonas; angl. shallot)

    1 didelė česnako skiltelė

    1 žalioji citrina (išspaustos sultys – maždaug 2 šaukštai)

    2 šaukštai baltojo vyno acto

    ½ puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus

    ½ arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių

    druska

    Gaminimas:

    1. Dubenį pripildykite ledo kubeliais bei vandeniu ir pastatykite prie viryklės.

    2. Maždaug tris ketvirtadalius nedidelio puodo pripildykite vandeniu. Užvirinkite ant vidutinės-stiprios ugnies. Suberkite baziliką ir virkite 10 sekundžių. Naudodami kiaurasamtį, nedelsdami perkelkite baziliką į dubenį su lediniu vandeniu. Palikite atvėsti 5 minutes. Kiaurasamčiu baziliką išimkite iš ledinio vandens ir suvyniokite į popierinį rankšluostį – išspauskite ir pašalinkite kuo daugiau vandens.

    3. Sudėkite blanširuotą baziliką, askaloninį bei paprastą česnaką, žaliosios citrinos sultis, actą, alyvuogių aliejų ir raudonųjų pipirų dribsnius į virtuvinį kombainą. Trinkite iki vientisos ir glotnios masės. Pagal skonį pagardinkite druska. Šaldytuve laikykite sandariai uždarytame indelyje (iki 4 dienų).

    Išeiga: 16 šaukštų padažo

    Receptas:   themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite