Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Šis bazilikų padažas dera ne tik su įvairiausiomis salotomis, bet ir su vištiena, žuvimi!
Prieš gaminant padažą, bazilikų lapelius rekomenduojame blanširuoti – tai padės išsaugoti jų ryškią spalvą.
Ingredientai:
2 puodeliai šviežių baziliko lapų
1 askaloninis česnakas, stambiai supjaustytas (dar žinomas kaip šalotinis svogūnas arba askalonas; angl. shallot)
1 didelė česnako skiltelė
1 žalioji citrina (išspaustos sultys – maždaug 2 šaukštai)
2 šaukštai baltojo vyno acto
½ puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
½ arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių
druska
Gaminimas:
1. Dubenį pripildykite ledo kubeliais bei vandeniu ir pastatykite prie viryklės.
2. Maždaug tris ketvirtadalius nedidelio puodo pripildykite vandeniu. Užvirinkite ant vidutinės-stiprios ugnies. Suberkite baziliką ir virkite 10 sekundžių. Naudodami kiaurasamtį, nedelsdami perkelkite baziliką į dubenį su lediniu vandeniu. Palikite atvėsti 5 minutes. Kiaurasamčiu baziliką išimkite iš ledinio vandens ir suvyniokite į popierinį rankšluostį – išspauskite ir pašalinkite kuo daugiau vandens.
3. Sudėkite blanširuotą baziliką, askaloninį bei paprastą česnaką, žaliosios citrinos sultis, actą, alyvuogių aliejų ir raudonųjų pipirų dribsnius į virtuvinį kombainą. Trinkite iki vientisos ir glotnios masės. Pagal skonį pagardinkite druska. Šaldytuve laikykite sandariai uždarytame indelyje (iki 4 dienų).
Išeiga: 16 šaukštų padažo
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite