Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    „Budos dubenėlis“ su Tofu (Tofu Buddha Bowl)

    Budos dubenėlis (angl. Buddha Bowl) – tai apvalus dubenėlis, pripildytas sveiko, spalvingo ir įvairaus vegetariško maisto.

    Išbandykite šį Budos dubenėlį su sojų pupelių varške Tofu bei kitais spalvingais priedais!

    Ingredientai:

    Padažui:

    ⅓ puodelio (90 g) žemės riešutų sviesto

    3 šaukštai tamsaus sojų padažo

    1 šaukštas aštraus padažo SRIRACHA

    1 šaukštas ryžių acto

    ½ žaliosios citrinos (išspausti sultis)

    1 arbatinis šaukštelis smulkinto imbiero

    4 šaukštai vandens

     

    Budos dubenėliams:

    1 blokelis (300 g) itin kieto TOFU

    1 brokolis, supjaustytas žiedynais

    1 šaukštas sezamų aliejaus

    1 skardinė (400 g) avinžirnių, subertų į kiaurasamtį ir perplautų po tekančiu vandeniu

    ½ šaukšto alyvuogių aliejaus

    ½ arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos (čili) miltelių

    1 arbatinis šaukštelis česnakų granulių

    1 puodelis (200 g) bolivinių balandų

    1 nedidelė cukinija

    ¼ raudonojo kopūsto (200 g)

    Patiekimui: kalendra, svogūnų laiškai ir sezamo sėklos

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

    2. Paruoškite padažą: sumaišykite žemės riešutų sviestą, sojos padažą, SRIRACHA, ryžių actą, žaliosios citrinos sultis ir smulkintą imbierą. Išmaišykite iki vientisos glotnios masės. Tada palaipsniui įpilkite vandens, vis pamaišydami. Padažas taps šiek tiek skystesnis, bet vis tiek turėtų išlikti gana tirštas.

    3. Toliau ruoškite Budos dubenėlius: TOFU supjaustykite dideliais kubeliais. Sudėkite juos į dubenį, tada įpilkite kelis šaukštus paruošto padažo taip, kad apsemtų TOFU kubelius. Likusią padažo dalį atidėkite – panaudosite vėliau. Viską išmaišykite taip, kad TOFU gerai pasidengtų padažu. Tada išdėliokite padažu padengtus TOFU kubelius ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.

    4. Išmaišykite sezamo aliejų su brokolio žiedynais; pagardinkite druska bei pipirais. Sudėkite avinžirnius į dubenį ir sumaišykite su aliejumi, čili milteliais, česnako granulėmis, druska ir pipirais (pagal skonį). Avinžirnius ir brokolius sudėkite vienas šalia kito ant didelės kepimo skardos (arba ant dviejų mažų – atskirai).

    5. Tofu, brokolius ir avinžirnius pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių. Įpusėjus kepimo laikui – apverskite.

    6. Tuo tarpu išvirkite bolivinę balandą. Suberkite į puodą kartu su 375 ml (1,5 puodelio) vandens ir šiek tiek druskos. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 15 minučių (uždengę).

    7. Smulkiai griežinėliais supjaustykite cukiniją ir kopūstą. Išdėliokite juos dubenyje su špinatais, virta bolivine balanda, apkeptais TOFU, brokoliais ir avinžirniais. Ant viršaus užpilkite šiek tiek anksčiau paruošto padažo. Pagardinkite kalendra, svogūnų laiškais ir sezamų sėklomis.

    PASTABA: Svarbu, kad naudotumėte kietą arba itin kietą TOFU (angl. extra firm tofu). Jei naudojate kietą tofu su skysčiu, prieš gamindami turėsite jį prislėgti ir nusausinti. Itin tvirto TOFU (angl. extra firm tofu) slėgti nereikia.

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:   forkfulofplants.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite