Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Šioms tortilijoms paruošti prireiks tik dviejų ingredientų!
Ingredientai:
1 ¼ puodelio (170 g) nevirtų bolivinių balandų
1 puodelis (240 ml) vandens, kambario temperatūros
Nebūtina:
½ arbatinio šaukštelio druskos
¼ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
Gaminimas:
1. ATKREIPKITE DĖMESĮ: būtina naudoti nepridegančią blynelių keptuvę; kitu atveju tešla greičiausiai prilips prie keptuvės paviršiaus!
2. Galite pamirkyti bolivines balandas dubenyje 3 valandas (arba daugiau) tam, kad pašalintumėte kartumą ir suminkštintumėte jas (bus lengviau jas sutrinti trintuvu), tačiau šis žingsnis nėra būtinas. Taip pat galite paskrudinti nevirtas bolivines balandas ant kepimo skardos (iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje) tol, kol apskrus ir paskleis aromatą. Palikite atvėsti.
3. Nevirtas bolivines balandas sudėkite į sietelį ir nuplaukite po šaltu vandeniu, kad pašalintumėte nešvarumus.
4. Tada sudėkite į trintuvą (blenderį) kartu su kitais aukščiau nurodytais ingredientais.
5. Trinkite dideliu greičiu maždaug 1 minutę arba tol, kol masė taps vientisa ir glotni. Masė neturėtų būti labai tiršta – labiau skystos konsistencijos (kaip blynelių tešla). Tešla turi būti visai glotni, be jokių nesusmulkintų gabalėlių.
6. Perkelkite tešlą į dubenį ir palikite pastovėti 10 minučių, kad sutirštėtų. Tuo tarpu paruoškite keptuvę.
7. Įkaitinkite nepridegančią keptuvę ant vidutinės ugnies. Alyvuogių aliejumi apipurkškite visą keptuvės paviršių. Aliejus neleis tešlai prilipti prie keptuvės paviršiaus.
8. Supilkite 1/4 puodelio tešlos į keptuvės vidurį ir, panaudodami šaukšto nugarėlę, sukamaisiais judesiais atsargiai paskleiskite tešlą (iš centro link keptuvės kraštų). Turėtų susidaryti 12 cm tortilija.
9. Kepkite 2 minutes iš vienos pusės, tada apverskite mentele ir kepkite iš kitos pusės. Palikite atvėsti ant lėkštės, kol gaminsite likusias tortilijas. Būtinai vis patepkite keptuvę aliejumi.
10. Palikite tortilijas atvėsti ant grotelių. Nedėkite šiltų tortilijų tiesiai viena ant kitos – tarp jų įdėkite kepimo popieriaus gabalėlio (kitu atveju jos sulips). Atvėsusios tortilijos tampa mažiau lipnios.
11. Patiekite su indiškais kariais arba meksikietiškais takų, buritų įdarais. Skanaus!
Išeiga: 12 tortilijų
Receptas: theconsciousplantkitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite