Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Veganiški kokosų miltų sausainiai (be gliuteno)

    Šie kokosų miltų sausainiai – veganiški ir be gliuteno.

    Prireiks vos keturių ingredientų!

    Ingredientai:

    ½ puodelio + 2 šaukštai (75 g) kokosų miltų

    ⅓ puodelio klevų arba agavų sirupo

    ¼ puodelio atitirpinto kokosų aliejaus

    1 šaukštas nesaldinto migdolų pieno (kambario temperatūros)

     

    Nebūtina:

    1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

    ¼ arbatinio šaukštelio druskos

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Atidėkite į šalį.

    2. Į dubenį suberkite „sausuosius“ ingredientus: kokosų miltus ir druską.

    3. Įmaišykite klevų sirupą, atitirpintą kokosų aliejų, vanilės ekstraktą ir migdolų pieną (kambario temperatūros).

    4. Maišykite silikonine mentele apie 40 sekundžių (kol susidarys minkšta, lipni ir drėgna sausainių tešla).

    5. Palikite pastovėti 5 minutes (kambario temperatūroje). Tešla turėtų išlikti minkšta, lipni ir lengvai formuojama į rutuliukus.

    6. Pakabinkite vieną šaukštą tešlos ir išvoliokite aliejumi pateptais delnais. Padėkite rutuliuką ant kepimo skardos ir šiek tiek jį suplokite, sudarydami plokščio sausainio formą.

    7. Pakartokite šiuos veiksmus tol, kol suformuosite 9 sausainius.

    8. Kepkite 10-12 minučių arba tol, kol kraštai pradės švelniai ruduoti. Kepimo laikas labai priklauso nuo sausainių storio. Tik neperkepkite jų, nes taps labai kieti ir sausi.

    9. Palikite atvėsti ant kepimo skardos 10 minučių (nelieskite, nes karšti sausainiai vis dar minkšti). Po to perkelkite ant grotelių, kad atvėstų iki kambario temperatūros.

    10. Jei norite sausainius papuošti ištirpintu juoduoju šokoladu, pirmiausia palaukite, kol sausainiai atvės iki kambario temperatūros. Beje, šokolade pamirkytus sausainius galite 2–5 minutes palaikyti šaldiklyje (šokolado sluoksnis sustings greičiau).

    Išeiga: 9 sausainiai

    Receptas:   theconsciousplantkitchen.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite