Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
6 puodeliai vandens
3 puodeliai (360 g) avinžirnių miltų
Po 1 arbatinį šaukštelį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai petražolių, susmulkintų
2 šaukštai raudonėlio, susmulkinto
Gaminimas:
1. Kepimo indą gausiai ištepkite sviestu arba aliejumi ir atidėkite į šalį.
2. Dideliame puode užvirinkite vandenį.
3. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės. Po truputį įmaišykite avinžirnių miltus (keliais etapais, ne viską iš karto).
4. Plakite apie 10 minučių, kol mišinys taps vientisas ir tirštas (kuo mažiau gumulėlių – tuo geriau).
5. Įmaišykite alyvuogių aliejų, žoleles ir šiek tiek druskos bei pipirų (pagal skonį).
6. Avinžirnių mišinį supilkite į riebalais išteptą kepimo indą ir paskleiskite tolygiu sluoksniu. Kai mišinys šiek tiek atvės, uždenkite maistine plėvele. Laikykite šaldytuve bent 1 valandą (arba per naktį).
7. Po to įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
8. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Išimkite sutvirtėjusią tešlą iš šaldytuvo ir supjaustykite storais „pagaliukais“.
9. Išdėliokite juos ant kepimo skardos ir aptepkite trupučiu alyvuogių aliejaus.
10. Kepkite 10 minučių, tada apverskite, vėl sutepkite aliejumi ir kepkite dar 10 minučių (kol taps šiek tiek auksinės spalvos ir traškūs).
11. Išimkite iš orkaitės, gausiai pasūdykite ir patiekite su mėgstamu padažu. Skanaus!
Išeiga: 6 porcijos
Receptas: heynutritionlady.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite