Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Tai – gardi duona su įvairiomis sėklomis: ispaninio šalavijo (chia), saulėgrąžų, moliūgų.
Be gliuteno, be mielių!
Ingredientai:
80 g (½ puodelio) ispaninio šalavijo (chia) sėklų
460 ml (2 puodeliai) karšto vandens
80 g (¾ puodelio) maltų linų sėmenų
100 g (¾ puodelio) saulėgrąžų sėklų
60 g (½ puodelio) moliūgų sėklų
180 g (2 puodeliai) avižinių dribsnių (be gliuteno)
100 g (1 puodelis) avinžirnių miltų
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių (nebūtina)
Gaminimas:
1. Pirmiausia į didelį dubenį supilkite ispaninio šalavijo (chia) sėklas ir karštą vandenį (apie 60–70 °C), gerai išplakite. Palikite išmirkti 10 minučių.
2. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 180°C (režimas: viršus-apačia). Atskirame dubenyje sumaišykite visus „sausuosius“ ingredientus.
3. Išmirkytą ispaninio šalavijo (chia) sėklų mišinį supilkite į „sausuosius“ ingredientus. Prieš pradedami maišyti rankomis, išmaišykite mentele arba mediniu šaukštu.
4. Iš tešlos suformuokite kepalą (arba kitą formą) ir padėkite jį ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
5. Duoną kepkite apie 50 minučių arba tol, kol viršus taps auksinės-rudos spalvos.
6. Prieš pjaustydami palikite duoną visiškai atvėsti. Skanaus!
Išeiga: 16 gabalėlių
Receptas: elavegan.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite