Ingredientai:
3 šaukštai sviesto, ištirpinto ir šiek tiek atvėsusio
1 puodelis (250 ml) paprasto riebaus jogurto
2 dideli kiaušiniai
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
¾ puodelio (90 g) viso grūdo speltų miltų
½ puodelio (60 g) universalių miltų
2 šaukštai cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
½ arbatinio šaukštelio druskos
¼ puodelio (60 ml) pieno (jei reikia)
sviesto (keptuvei)
Gaminimas:
1. Ištirpinkite sviestą ir atidėkite į šalį atvėsti.
2. Dideliame dubenyje išmaišykite jogurtą, ištirpintą sviestą, kiaušinius ir vanilės ekstraktą.
3. Į tą patį dubenį suberkite speltų miltus, universalius miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
4. Pirmiausiai atsargiai išmaišykite tik „sausuosius“ ingredientus. Tada šakute arba mentele sumaišykite „šlapiuosius“ ingredientus su „sausaisiais“.
5. Palengva pilkite pieną (šlakelis po šlakelio) tol, kol blynų tešla pasieks jūsų norimą konsistenciją.
6. Ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite didelę ketaus keptuvę arba nepridegančią keptuvę storu dugnu. Įdėkite gabalėlį sviesto, ištirpinkite ir tolygiai paskirstykite jį keptuvės paviršiuje.
7. Į keptuvę dėkite blynų tešlos ir kepkite tol, kol paviršiuje pasirodys burbuliukai ir tešla šiek tiek išsausės. Apverskite blynus ir 2-3 minutes kepkite iš kitos pusės.
Išeiga: 12 blynelių
Receptas: heynutritionlady.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite