Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Traški orkaitėje kepta sojų pupelių varškė Tofu

    Tofu – augalinių baltymų šaltinis, mėgstamas vegetarų ir veganų.

    Išbandykite šį traškų tofu užkandį!

    Ingredientai:

    400 g kieto TOFU

     

    Tešlai:

    ¼ puodelio (60 ml) avižų pieno (arba kito augalinio pieno)

    ¼ puodelio (30 g) miltų

    druskos ir pipirų

     

    Džiūvėsėlių mišiniui:

    ¼ puodelio (10 g) maistinių mielių

    2 šaukštai miltų

    ¼ puodelio (15 g) PANKO džiūvėsėlių

    ¼ arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos

    ½ arbatinio šaukštelio smulkiagrūdės jūros druskos

    ¼ arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

    Gaminimas:

    1. Kietą TOFU blokelį supjaustykite 1 cm storio griežinėliais, o tada rankomis tuos griežinėlius sulaužykite į dar mažesnius gabalėlius.

    2. TOFU gabaliukus tolygiai paskleiskite ant švaraus virtuvinio medžiaginio ar popierinio rankšluosčio ir nusausinkite. Palikite juos ten šiek tiek nudžiūti (šiame recepte TOFU prislėgti svoriu nereikia, užtenka tik šiek tiek nusausinti rankšluostėliu).

    3. Dideliame dubenyje išplakite ¼ puodelio avižų pieno su ¼ puodelio miltų ir pagardinkite druska bei pipirais.

    4. Kitame dubenyje išmaišykite ¼ puodelio maistinių mielių, ¼ puodelio PANKO džiūvėsėlių, 2 šaukštus miltų, ¼ arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos, ½ arbatinio šaukštelio jūros druskos ir ¼ šaukštelio juodųjų pipirų.

    5. Sudėkite TOFU gabaliukus į dubenį su „šlapiuoju“ mišiniu ir švelniai išmaišykite, kad gabaliukai tolygiai pasidengtų mišiniu.

    6. Tada išvoliotus TOFU gabaliukus paeiliui sudėkite į džiūvėsėlių mišinį ir tolygiai padenkite. Padengtus gabalėlius išimkite ir išdėliokite lėkštėje.

    7. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C ; kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

    8. Išdėliokite TOFU gabaliukus ant skardos tolygiu sluoksniu ir lengvai pašlakstykite aliejumi.

    9. Kepkite 15 minučių, tada atsargiai apverskite gabalėlius, vėl apšlakstykite aliejumi ir apkepkite dar 5 minutes.

    10. Patiekite dar karštus su padažu. Skanaus!

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:   heynutritionlady.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite