Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Aštrūs Ramen makaronai

    Ramen – makaronai, kurie įprastai yra naudojami Azijos virtuvei būdingiems patiekalams ruošti.

    Ingredientai:

    100 g RAMEN makaronų

    1 šaukštas sezamų aliejaus

    2 česnako skiltelės (nuluptos ir susmulkintos)

    ½ arbatinio šaukštelio šviežiai tarkuoto imbiero arba 1 arbatinis šaukštelio imbiero pastos

    1 šaukštas rudojo cukraus

    2 šaukštai sojos padažo

    1 šaukštas ryžių acto

    2-3 arbatiniai šaukšteliai aštraus čili padažo su česnakais (arba SRIRACHA padažo)

    ¼ puodelio plonais griežinėliais supjaustytų svogūnų laiškų

    1 šaukštas skrudintų sezamo sėklų

    aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtina – prideda aštrumo)

    Gaminimas:

    1. Išvirkite RAMEN makaronus pagal nurodymus ant pakuotės (apie 2-3 minutes).

    2. Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies. Įpilkite 1 šaukštą sezamų aliejaus ir, kai įkais, sudėkite česnaką bei imbierą. Kepinkite apie minutę (kol suminkštės ir pasklis aromatas).

    3. Tada įmaišykite rudąjį cukrų, sojų padažą, ryžių actą ir aštraus čili padažo su česnakais arba SRIRACHA padažo (pradėkite nuo 1 šaukštelio aštraus padažo ir vėliau pridėkite daugiau – pagal skonį). Patroškinkite dar 30 sekundžių.

    4. Nukoškite makaronus ir taip pat sudėkite į keptuvę. Gerai išmaišykite šakute arba virtuvinėmis žnyplėmis. Pridėkite dar šlakelį sezamų aliejaus (jei norite, pridėkite papildomai ir aštraus čili padažo su česnakais).

    5. Ant viršaus pabarstykite svogūnų laiškų ir sezamo sėklų. Jei norite dar daugiau aštrumo – pridėkite šiek tiek aitriųjų paprikų dribsnių. Makaronus patiekite karštus.Skanaus!

    Išeiga: 2 porcijos

    Receptas:   peasandcrayons.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite