Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ryžiai su ciberžole, česnaku ir daržovėmis – puikus garnyras, derantis prie įvairių patiekalų.
Ingredientai:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (arba sviesto)
½ svogūno, smulkiai supjaustyto
1 raudonoji paprika, smulkiai supjaustyta
6 skiltelės česnako, susmulkintos
2 šaukštai šviežios tarkuotos ciberžolės (mūvėkite pirštines, nes ciberžolė dažo geltona spalva)
1 puodelis nevirtų JASMINE arba BASMATI baltų ryžių
½ arbatinio šaukštelio druskos (ir daugiau – pagal skonį)
Šviežiai malti juodieji pipirai
2 puodeliai vandens arba sultinio
1 puodelis šaldytų žirnelių ir morkų mišinio (šaldytų daržovių mišinio)
½ puodelio smulkiai supjaustytų šviežių špinatų
Patiekimui:
šviežia supjaustyta kalendra
Gaminimas:
1. Gerai perplaukite ryžius ir atidėkite į šalį.
2. Į puodą arba gilią keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Kai aliejus įkais, suberkite svogūną bei papriką ir, retkarčiais pamaišydami, kepinkite 3–5 minutes (kol svogūnai suminkštės ir taps auksinio atspalvio). Tada įmaišykite česnaką bei šviežią tarkuotą ciberžolę ir, dažnai maišydami, pakepinkite dar minutę (kol pasklis aromatas).
3. Įmaišykite 1 puodelį nevirtų ryžių, druskos ir šviežiai maltų pipirų. Troškinkite, dažnai maišydami, 1 minutę (kol ryžiai tolygiai pasidengs troškinamu mišiniu). Įmaišykite 2 puodelius vandens.
4. Ryžius užvirinkite ant vidutinės-stiprios ugnies, palaikykite 1 minutę, tada nedelsdami uždenkite, sumažinkite ugnį iki minimalios ir virkite 15–18 minučių (kol ryžiai suminkštės ir visas skystis susigers). Nukelkite nuo ugnies, supurenkite ryžius šakute, įmaišykite žirnelius, morkas ir špinatus, tada uždėkite dangtį ir leiskite ryžiams pastovėti garuose dar 10–15 minučių. Paragaukite ir pagal skonį įberkite daugiau druskos bei pipirų. Pabarstykite kalendros. Skanaus!
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: ambitiouskitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite