Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Šie riešutų, džiovintų vaisių bei ispaninio šalavijo (chia) sėklų „brauniai“ yra be gliuteno, veganiški, natūraliai saldūs ir itin maistingi!
Ingredientai:
1 puodelis (173 g) MEDJOOL datulių be kauliukų
¼ puodelio (28 g) graikinių riešutų
¼ puodelio (28 g) pekano (karijų) riešutų puselių
½ puodelio (28 g) lukštentų pistacijų
¼ puodelio (21 g) nesaldinto susmulkinto kokoso
1 šaukštas ispaninio šalavijo (chia) sėklų
3 šaukštai nesaldintų kakavos miltelių
1 šaukštas lydyto gryno kokosų aliejaus
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
¼ arbatinio šaukštelio jūros druskos
¼ puodelio (30 g) džiovintų spanguolių (arba džiovintų vyšnių ar GOJI uogų)
1 šaukštas šilto vandens, jei reikia
60 g tamsaus šokolado plytelės
Priedai:
1 šaukštas lukštentų smulkintų pistacijų
1 šaukštas džiovintų spanguolių, vyšnių arba GOJI uogų
1 šaukštas smulkintų pekano (karijų) riešutų
Jūros druska (pabarstyti ant viršaus)
Gaminimas:
1. Į virtuvinio kombaino dubenį sudėkite datules, graikinius riešutus, pekano riešutus ir tik ¼ puodelio pistacijų. Susmulkinkite – turėtų likti šiek tiek nesmulkintų gabalėlių.
2. Tada sudėkite nesaldintą smulkintą kokosą, chia sėklas, kakavos miltelius, kokosų aliejaus ir vanilės ekstrakto. Dar kartą sutrinkite, kol mišinys šiek tiek sulips. Jei mišinys yra sausas, įpilkite 1-2 šaukštus šilto vandens.
3. Supilkite likusį ¼ puodelio pistacijų bei džiovintų spanguolių ir dar kartą sutrinkite (turėtų likti šiek tiek nesmulkintų gabalėlių). Sudėkite mišinį į 20x10 cm kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Tolygiai paspauskite link kraštų.
4. Į nedidelį puodą supilkite juodąjį šokoladą ir palaikykite ant silpnos ugnies, kol ištirps. Galite tai atlikti ir mikrobangų krosnelėje: 30 sekundžių intervalais vis pamaišydami, kol šokoladas visiškai ištirps ir taps glotnus.
5. Supilkite šokoladą ant kepimo formoje paskirstytos „braunio“ masės, pakreipdami kepimo formą tokiu kampu, kad šokoladas tolygiai padengtų paviršių. Ant viršaus užberkite 1 šaukštą kiekvieno iš šių ingredientų: smulkintų pistacijų, džiovintų spanguolių ir smulkintų pekano riešutų. Sudėkite „braunį“ į šaldiklį 20-45 minutėms, kad sustingtų.
6. Prieš patiekdami, pabarstykite jūros druska ir supjaustykite į 8 kvadratėlius. Sandariai uždengtus šaldiklyje laikykite iki 1 mėnesio. Skanaus!
Išeiga: 8 „braunio“ gabalėliai
Receptas: ambitiouskitchen.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite