Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Vištiena su daržovėmis ir azijietišku padažu (,,Stir fry'')

    ,,Stir fry‘‘ yra Azijoje išpopuliarėjęs maisto gaminimo būdas.

    Tokiu būdu nuolat maišomi ingredientai yra kepami ,,wok‘‘ keptuvėje; naudojamas nedidelis kiekis labai karšto aliejaus.

    Ingredientai:

    Padažui:

    ¼ puodelio vištienos sultinio

    ¼ puodelio TAMARI sojos padažo

    1 šaukštas medaus

    1 arbatinis šaukštelis sezamų aliejaus

    1 arbatinis šaukštelis ryžių acto (arba obuolių sidro acto)

    1 šaukštas kukurūzų krakmolo

     

    Vištienai:

    2 šaukštai avokadų aliejaus

    450 g vištienos krūtinėlės mėsos, supjaustytos 2-3 cm gabalėliais

    druskos ir pipirų (pagal skonį)

    1 raudonoji paprika, išskobta ir susmulkinta

    1 nedidelė morka, smulkiai supjaustyta

    2 puodeliai (200 g) brokolių žiedynų, supjaustytų kąsnio dydžio gabalėliais

    1 mažas svogūnas, susmulkintas

    1 arbatinis šaukštelis smulkiai sutarkuoto šviežio imbiero

    4 česnako skiltelės, susmulkintos

     

    Priedai (nebūtina):

    1 šaukštas sezamo sėklų

    Susmulkintų svogūnų laiškų

    Gaminimas:

    1. Nedideliame dubenyje suplakite vištienos sultinį, sojos padažą, medų, sezamo aliejų, ryžių actą ir kukurūzų krakmolą. Atidėkite į šalį.

    2. Į didelę keptuvę (arba „wok“ keptuvę) įpilkite vieną šaukštą aliejaus (ant vidutinės ugnies). Sudėkite vištieną lygiu sluoksniu. Pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais ir kepinkite tol, kol švelniai paruduos (maždaug 4–5 minutes). Kartais pamaišykite. Perkelkite vištieną į lėkštę.

    3. Keptuvėje palikdami išsiskyrusius skysčius, supilkite vieną šaukštą aliejaus. Sudėkite raudonąja papriką, svogūną, morkas bei brokolius. Kepinkite daržoves tol, kol suminkštės (maždaug 3–4 minutes).

    4. Sudėkite vištieną atgal į keptuvę kartu su maltu imbieru ir česnaku. Maišykite viską 30 sekundžių. Supilkite anksčiau paruoštą padažą ir nuolat maišydami kepinkite dar 1–2 minutes (kol padažas sutirštės).

    5. Patiekite su svogūnų laiškais bei sezamo sėklomis (nebūtina).

    Išeiga: 4 porcijos

    Receptas:   downshiftology.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite