Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Ingredientai:
Baklažanų kukuliams:
2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus
1 vidutinio dydžio baklažanas, supjaustytas kubeliais (maždaug 3 puodeliai supjaustyto baklažano)
jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
½ puodelio virtų avinžirnių
¼ puodelio migdolų miltų
1 šaukštas ZA'ATAR prieskonių mišinio
2 skiltelės česnako, nuluptos ir susmulkintos
1/4 puodelio smulkintų petražolių
1-2 arbatiniai šaukšteliai citrinos žievelės
didelis šlakelis citrinos sulčių
1/4 puodelio skysčio, nupilto iš avinžirnių skardinės (dar žinomo kaip avinžirnių aquafaba)
2 duonos riekelės, paskrudintos ir stambiai supjaustytos
Lapinio kopūsto (KALE) pesto padažui:
½ puodelio migdolų
2-3 skiltelės česnako, nuluptos ir susmulkintos
1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės
3 puodeliai smulkino lapinio kopūsto (KALE)
didelis šlakelis citrinos sulčių
druska ir pipirai
⅓ puodelio alyvuogių aliejaus (gali prireikti ir daugiau)
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Pašlakstykite šiek tiek alyvuogių aliejaus tiesiai ant kepimo popieriaus ir paskirstykite jį rankomis. Paruoštą kepimo skardą atidėkite į šalį.
2. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite kubeliais supjaustytą baklažaną ir kepinkite tol, kol kubeliais iš visų pusių taps minkšti ir auksinės spalvos (maždaug 10 minučių). Pagardinkite druska ir pipirais, nukelkite nuo ugnies ir atidėkite.
3. Virtuviniu kombainu sutrinkite avinžirnius, migdolų miltus, ZA'ATAR prieskonius, česnaką, petražoles, citrinos žievelę, citrinos sultis ir skystį, nupiltą iš avinžirnių skardinės. Trinkite tol, kol susidarys vientisa masė. Pakepintus baklažanus taip pat sudėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite iki vientisos masės (gali likti šiek tiek nesmulkintų gabalėlių). Į virtuvinį kombainą sudėkite ir stambiai supjaustytą skrudintą duoną bei druskos ir pipirų (pagal skonį). Dar kartą trinkite virtuviniu kombainu tol, kol gausite vientisą pastos pavidalo mišinį (gali likti šiek tiek nesmulkintų gabalėlių).
4. Iš baklažanų mišinio suformuokite rutuliukus (maždaug 2 šaukštus mišinio vienam rutuliui). Sudėkite kukulius ant šiek tiek riebalais išteptos kepimo skardos. Orkaitėje kepkite 25–28 minutes (įpusėjus kepimo laikui juos apverskite).
5. Lapinio kopūsto (KALE) pesto padažo gaminimas: pirmiausiai perplaukite virtuvinio kombaino dubenį bei peiliukus. Tada į dubenį suberkite migdolus, česnaką ir citrinos žievelę. Plakite mišinį, kol migdolai bus stambiai susmulkinti. Į virtuvinį kombainą sudėkite lapinį kopūstą (KALE), citrinos sulčių, druskos ir pipirų. Viską gerai sutrinkite. Betrindami lėtai supilkite aliejų į virtuvinį kombainą (kol gausite gražią pastos pavidalo konsistenciją). Gali tekti panaudoti daugiau aliejaus, nei yra nurodyta šiame recepte. Kai gausite norimą konsistenciją, pagal skonį galite papildomai pagardinti prieskoniais. Padažą laikykite uždengtame inde su plonu aliejaus sluoksniu ant viršaus (tam, kad išsaugotumėte jo spalvą).
6. Šiltus veganiškus baklažanų kukulius patiekite su pesto padažu, petražolėmis, griežinėliais supjaustytais pomidorais ir citrinos žievele. Skanaus!
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: thefirstmess.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite