Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Gražgarstės (rukolos) pesto padažas

    Nors tradicinis pesto padažas yra gaminamas iš baziliko, tačiau panašų padažą galima pasigaminti ir iš kitų žalumynų, pavyzdžiui, gražgarstės arba lapinio kopūsto (KALE).

    Ingredientai:

    2 šaukštai skrudintos kedrinės pinijos arba graikinių riešutų

    1 skiltelė česnako, sutrinta

    1 ½ puodelio gražgarstės (rukolos)

    ½ šaukšto šviežių geltonosios arba žaliosios citrinos sulčių

    žiupsnelis jūros druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį)

    3-4 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus

    ½ puodelio šviežiai tarkuoto parmezano sūrio

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

    2. Riešutus paskrudinkite ant folija išklotos kepimo skardos (apie 4–6 minutes), kol jie taps kvapnūs ir šiek tiek apskrus.

    3. Stambiai pasmulkinkite skrudintus riešutus. Tada sudėkite juos į virtuvinį kombainą kartu su česnaku ir gerai susmulkinkite.

    4. Nubraukite aplipusius virtuvinio kombaino indo šonus ir suberkite rukolą, citrinos sultis, druską bei pipirus. Betrindami iki vientisos masės, lėtai supilkite alyvuogių aliejų.

    5. Pabarstykite ir sutrinkite parmezano sūrio; pagal skonį pridėkite papildomų prieskonių.

    6. Šį pesto padažą naudokite savo mėgstamu būdu: pagardinkite itališkus makaronus, užtepkite ant duonos riekelės, sumuštinių ir kt. Skanaus!

    Receptas:   peasandcrayons.com 

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite