Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Šie azijietiški makaronai yra paruošiami vos per 25 minutes!
Galite pridėti recepte nenurodytų daržovių bei kitų priedų, pavyzdžiui, brokolių, grybų, edamame pupelių, smidrų, griežinėliais supjaustytų Chalapos (Jalapeno) paprikų, žirnelių ir kt.
Tinka veganams ir vegetarams.
Ingredientai:
150 g azijietiškų makaronų (ramen, soba ...)
1 šaukštas sezamo aliejaus
2 česnako skiltelės (nuluptos ir susmulkintos)
½ arbatinio šaukštelio šviežiai tarkuoto imbiero arba 1 arbatinis šaukštelio imbiero pastos
2 puodeliai susmulkintų šviežių šparaginių pupelių
1 puodelis supjaustytos raudonosios paprikos
1 puodelis susmulkintų kopūstų (arba briuselio kopūstų)
¼ - ½ puodelio susmulkintų morkų
¼ puodelio plonais griežinėliais supjaustytų svogūnų laiškų
1 šaukštas skrudintų sezamo sėklų (nebūtina)
Padažui:
3 šaukštai HOISIN padažo
2 šaukštai sojos padažo
1-2 šaukštai aštraus čili padažo su česnakais (arba SRIRACHA padažo)
1 šaukštas ryžių acto
¼ šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
Gaminimas:
1. Paruoškite daržoves.
2. Nedideliame dubenyje sumaišykite padažo ingredientus ir atidėkite į šalį. Aštrumas priklauso nuo čili česnakinio padažo ir aitriųjų paprikų dribsnių. Jei norite, kad padažas būtų ne toks aštrus, įdėkite aštriųjų ingredientų mažiau. Vėliau galėsite pakoreguoti pagal skonį, pridėdami daugiau minėtų ingredientų.
3. Išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Kai makaronai suminkštės, nukoškite ir atidėkite į šalį.
4. Didelėje keptuvėje (arba wok) ant vidutinės ugnies įkaitinkite sezamų aliejų (arba alyvuogių/avokadų aliejų). Sudėkite papriką, morkas ir šparagines pupeles. Kepinkite, dažnai maišydami, kol suminkštės.
5. Tada sudėkite kopūstą, česnaką bei imbierą ir kepinkite dar minutę ar dvi, kol kopūstas suglebs, o česnakas taps kvapnus.
6. Įmaišykite padažą bei makaronus ir kelias minutes kepinkite, dažnai maišydami, kol makaronai sušils ir pasidengs padažu.
7. Ant viršaus pabarstykite svogūnų laiškų ir sezamo sėklų (nebūtina). Jei norite daugiau aštrumo – pridėkite dar daugiau aitriųjų paprikų dribsnių.
Išeiga: 4 porcijos
Receptas: peasandcrayons.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite