Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Graikiška avinžirnių sriuba

    100

    Tai – graikiška avinžirnių ir daržovių sriuba, pagardinta sezamų pasta (tahini) ir šviežiais krapais.

    Sezamų pasta šiai sriubai suteikia ypatingos tekstūros, o švieži krapai ir džiovinti raudonėliai – Viduržemio jūros regiono virtuvei būdingą skonį.

    Ingredientai:

    3 puodeliai avinžirnių, išmirkytų vandenyje per naktį

    4 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus

    1 svogūnas, susmulkintas

    1/2 puodelio kubeliais supjaustyto saliero

    1 puodelis kubeliais supjaustytų morkų

    2 česnako skiltelės, susmulkintos

    8 puodeliai daržovių arba vištienos sultinio

    1 arbatinis šaukštelis druskos

    1 arbatinis šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų

    2 šaukštai tahini (sezamų pasta)

    1/4 puodelio šviežių citrinos sulčių

    1 arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių

    2 šaukštai smulkiai supjaustytų šviežių krapų, dar daugiau - patiekimui

    Citrinų skiltelės, patiekimui

    Gaminimas:

    1. Trumpai apvirkite avinžirnius: per naktį išmirkytus avinžirnius nukoškite ir užvirinkite vandenyje. Virkite 10 minučių, tada nukoškite ir atidėkite į šalį.

    2. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Pakepinkite svogūną iki šviesiai auksinės spalvos, maždaug 5–7 minutes. Sudėkite salierą, morkas bei česnaką ir kepinkite dar 3 minutes.

    3. Į puodą taip pat supilkite avinžirnius bei daržovių sultinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Užvirinkite, uždenkite ir virkite ant mažos ugnies apie 1 valandą arba tol, kol avinžirniai suminkštės.

    4. Įmaišykite likusį alyvuogių aliejų ir tahini (sezamų pastą). Virkite neuždengę 15–20 minučių, dažnai pamaišydami (kol sriuba šiek tiek sutirštės).

    5. Perkelkite 2 puodelius sriubos į trintuvą (blenderį) ir sutrinkite iki vientisos masės. Sutrintą sriubos dalį grąžinkite į puodą ir išmaišykite. Įpilkite citrinos sulčių, raudonėlio ir šviežių krapų. Virkite dar 2 minutes, tada nukelkite nuo ugnies.

    6. Supilstykite sriubą į dubenėlius ir pagardinkite šviežiais krapais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Patiekite su citrinos skiltelėmis.

    Išeiga: 8 porcijos

    Receptas:   themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite