Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !
Tai – graikiška avinžirnių ir daržovių sriuba, pagardinta sezamų pasta (tahini) ir šviežiais krapais.
Sezamų pasta šiai sriubai suteikia ypatingos tekstūros, o švieži krapai ir džiovinti raudonėliai – Viduržemio jūros regiono virtuvei būdingą skonį.
Ingredientai:
3 puodeliai avinžirnių, išmirkytų vandenyje per naktį
4 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 svogūnas, susmulkintas
1/2 puodelio kubeliais supjaustyto saliero
1 puodelis kubeliais supjaustytų morkų
2 česnako skiltelės, susmulkintos
8 puodeliai daržovių arba vištienos sultinio
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 arbatinis šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 šaukštai tahini (sezamų pasta)
1/4 puodelio šviežių citrinos sulčių
1 arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių
2 šaukštai smulkiai supjaustytų šviežių krapų, dar daugiau - patiekimui
Citrinų skiltelės, patiekimui
Gaminimas:
1. Trumpai apvirkite avinžirnius: per naktį išmirkytus avinžirnius nukoškite ir užvirinkite vandenyje. Virkite 10 minučių, tada nukoškite ir atidėkite į šalį.
2. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Pakepinkite svogūną iki šviesiai auksinės spalvos, maždaug 5–7 minutes. Sudėkite salierą, morkas bei česnaką ir kepinkite dar 3 minutes.
3. Į puodą taip pat supilkite avinžirnius bei daržovių sultinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Užvirinkite, uždenkite ir virkite ant mažos ugnies apie 1 valandą arba tol, kol avinžirniai suminkštės.
4. Įmaišykite likusį alyvuogių aliejų ir tahini (sezamų pastą). Virkite neuždengę 15–20 minučių, dažnai pamaišydami (kol sriuba šiek tiek sutirštės).
5. Perkelkite 2 puodelius sriubos į trintuvą (blenderį) ir sutrinkite iki vientisos masės. Sutrintą sriubos dalį grąžinkite į puodą ir išmaišykite. Įpilkite citrinos sulčių, raudonėlio ir šviežių krapų. Virkite dar 2 minutes, tada nukelkite nuo ugnies.
6. Supilstykite sriubą į dubenėlius ir pagardinkite šviežiais krapais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Patiekite su citrinos skiltelėmis.
Išeiga: 8 porcijos
Receptas: themediterraneandish.com
Komentuoti gali tik registruoti vartotojai
Užsiregistruokite arba Prisijunkite