Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Cukinijų ir bolivinės balandos kepsneliai

    Ingredientai:

     

    Padažui:

    1 puodelis grietinės

    2 arbatiniai šaukšteliai šviežiai spaustų citrinos sulčių

    1-2 arbatiniai šaukšteliai smulkintų šviežių krapų

    Jūros druska (pagal skonį)

     

    Kepsneliams:

    2 vidutinio dydžio cukinijos, sutarkuotos (maždaug 4 puodeliai)

    3 dideli kiaušiniai

    1 mažas svogūnas, susmulkintas

    1 puodelis virtos bolivinės balandos

    3/4 puodelio PANKO džiūvėsėlių

    2 šaukštai tarkuoto parmezano sūrio

    1/2 arbatinio šaukštelio raudonosios paprikos dribsnių

    Sauja šviežių petražolių, smulkiai supjaustytų

    Jūros druska (pagal skonį)

    Šviežiai malti juodieji pipirai (pagal skonį)

    3 šaukštai alyvuogių aliejaus (arba daugiau, jei reikia)

    Gaminimas:

    1. Paruoškite padažą: nedideliame dubenyje sumaišykite grietinę, citrinos sultis ir krapus. Gerai viską išplakite. Pagardinkite druska, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą.

    2. Toliau ruoškite kepsnelius. Pirmiausia sutarkuotas cukinijas sudėkite į švarų medžiaginį virtuvinį rankšluostį. Išspauskite iš cukinijų visą skysčio perteklių.

    3. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite. Sudėkite cukinijas, svogūną, išvirtą bolivinę balandą, džiūvėsėlius, sūrį, raudonųjų paprikų dribsnius, petražoles, druską ir pipirus. Viską išmaišykite. Šį mišinį galite paruošti 2 valandomis iš anksto ir laikyti uždengtą šaldytuve.

    4. Įpilkite aliejaus į keptuvę ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies.

    5. Į keptuvę įdėkite maždaug 1/4 puodelio cukinijų mišinio (arba 2–3 valgomuosius šaukštus, jei norite mažų kepsnelių). Šakute kepsnelio masę paspauskite ir išlyginkite, suformuodami plokščią paplotėlį. Pakartokite šiuos veiksmus su likusiu mišiniu, tačiau per daug keptuvės nepripildykite – greičiausiai teks kepti keliais etapais. Prireikus įpilkite daugiau aliejaus.

    6. Kepkite iki auksinės spalvos – maždaug 3–4 minutes, tada apverskite ir vėl kepkite iki auksinės spalvos (dar 3–4 minutes). Perkelkite kepsnelius į popieriniu rankšluosčiu išklotą indą, kad nuvarvėtų.

    7. Kepsnelius patiekite su anksčiau paruoštu padažu. Skanaus!

    Išeiga: 10 kepsnelių

    Receptas:   thespruceeats.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite