Pristatymas į visus LP Express paštomatus tik 1.59 Eur ! O perkant už 50 Eur ir daugiau pristatymas NEMOKAMAS !

    Sveikuoliškas morkų pyragas

    Išbandykite šį itin lengvai pagaminamą morkų pyragą!

    Ingredientai:

    1/2 puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus

    1/2 puodelio graikiško jogurto

    1/3 puodelio pieno

    1/2 puodelio medaus

    3 kiaušiniai, kambario temperatūros

    2 ¼  puodelio viso grūdo miltų

    1 ½  arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

    1/2 arbatinio šaukštelio druskos

    4 arbatiniai šaukšteliai malto cinamono

    1/2 arbatinio šaukštelio malto kardamono

    1/4 arbatinio šaukštelio malto imbiero

    2 puodeliai smulkiai sutarkuotų morkų (nuluptų arba nušveistų – maždaug 2 didelės morkos; galite susmulkinti naudodami virtuvinį kombainą).

    6 MEDJOOL datulės be kauliukų, smulkiai supjaustytos (galite naudoti virtuvinį kombainą)

    1/3 puodelio smulkintų graikinių riešutų

    Cukraus pudra, apibarstymui (nebūtina)

    Gaminimas:

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

    2. 23 cm kvadratinę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (arba gerai sutepkite alyvuogių aliejumi).

    3. Dideliame dubenyje išplakite alyvuogių aliejų, jogurtą, pieną ir medų. Po vieną įmuškite kiaušinius ir išplakite iki vientisos masės.

    4. Atskirame dubenyje išmaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir prieskonius.

    5. Sudėkite „sausuosius“ ingredientus į „šlapiuosiu“. Mediniu šaukštu atsargiai viską sumaišykite.

    6. Atsargiai įmaišykite morkas, datules ir graikinius riešutus. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą.

    7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 55-60 minučių. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti mediniu pagaliuku: įsmeigus į pyrago vidurį, pagaliuką turėtumėte ištraukti sausą, neaplipusį tešla. Išimkite iš orkaitės; pyragą palikite kepimo formoje atvėsti.

    8. Pabarstykite cukraus pudra (nebūtina). Supjaustykite į 9 arba 12 kvadratinių gabaliukų. Skanaus!

    Išeiga: 12 pyrago gabaliukų

    Receptas:   themediterraneandish.com

Lankytojų komentarai

Naujas komentaras

Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

Užsiregistruokite arba Prisijunkite